ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε «κόκκινο» συναγερμό τα ορεινά

Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι τιτάνιες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε κρανίου τόπο μετατράπηκε μεγάλης έκτασης δασική περιοχή από την πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τα πάντα στο διάβα της και μαίνεται ανεξέλεγκτη εδώ και τέσσερις ημέρες. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Ευρύχου, είναι η μεγαλύτερη από το 2007, αφού επεκτάθηκε και στα γύρω χωριά Σολέα, Ασίνου, Σπήλια, Κούρδαλι, Άγιος Θεόδωρος, Σινά Όρος, Καννάβια, Αγία Ειρήνη με συνεχείς αναζωπυρώσεις και τους πυροσβέστες να έχουν κυριολεκτικά ριχθεί στη μάχη για την κατάσβεσή της.

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι τιτάνιες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης, οι οποίες εδώ και τέσσερις ημέρες δίνουν μάχη με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή της Ευρύχου και έχει επεκταθεί στην γύρω ορεινή περιοχή. Μέχρι την ώρα που η εφημερίδα πήγαινε στο τυπογραφείο, η κατάσταση με τα μέτωπα της πυρκαγιάς, όπως τα περιέγραφαν ανώνυμες πήγες στην «Κ», ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Χαρακτηριστικά πηγή που συμμετέχει στις προσπάθειες κατάσβεσης μας έλεγε, ότι τέσσερις ημέρες μετά το ξέσπασμα της καταστροφικής μανίας, η εικόνα ήταν ίδια και απαράλλακτη με την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς. Ως πιο σοβαρά θεωρούνται τα μέτωπα ανατολικά της Αγίας Ειρήνης, όπου νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε να επιχειρεί το Ιταλικό πυροσβεστικό αεροπλάνο και ένα άλλο μέτωπο στην Κυπερούντα, όπου το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησε αντιπυρικά έργα.

Το άλλο σοβαρό μέτωπο, το οποίο παρουσίασε έξαρση ήταν αυτό των τριών χωριών Σπήλια, Καννάβια και Κούρδαλι. Σε ό,τι αφορά τα Καννάβια το απόγευμα της Τρίτης λόγω των ανέμων απειλήθηκε το χωριό, στο οποίο οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά. Μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι το εγκατέλειψαν προληπτικά. Ωστόσο, η κατάσταση στην περιοχή στη συνέχεια εξομαλύνθηκε. Η φωτιά, η οποία μετά το μεσημέρι της Τρίτης είχε περιοριστεί σε μακρινή απόσταση από τα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια, πέρασε το βουνό και απείλησε τις πρώτες κατοικίες προς την πλευρά του χωριού Αγίου Θεοδώρου.

Παρά τις συνεχείς ρίψεις νερού και επιβραδυντικού υγρού η πυρκαγιά δεν αναχαιτίστηκε, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αναζωπυρώσεις, οι οποίες είχαν κατεύθυνση τη ρεματιά, όπου βρίσκονται τα δύο χωριά Σπήλια και Κούρδαλι.

Στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης διαβάστε επίσης:

  • Ανοιχτά τα μέτωπα φωτιάς-πολιτείας
  • Το 24ωρο της αγωνίας του πλανήτη λόγω Βrexit
  • Μπρα ντε φερ με το τέρας των 105 δισ. οι τράπεζες Ελλάδας
  • Υγραέριο: Κοινό τερματικό στο Βασιλικό
  • Γλυτώσαμε τα χειρότερα από Ευρ. Οδηγία

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση