ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψάχνουν πολιτική συναίνεση για νέα φορολογική αμνηστία

Διαβάστε την Τετάρτη στην Οικονομική «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι τεχνικές διεργασίες για εφαρμογή μιας νέας φορολογικής αμνηστίας, η οποία όμως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε πολιτικό επίπεδο. Με μία σειρά από διεθνείς συμφωνίες ανταλλαγής πληροφοριών να είναι προ των πυλών τους επόμενους μήνες, η πολιτειακή ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο μία νέα φορολογική αμνηστία για μη δηλωμένα κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο διεξάγονται εδώ και κάποιους μήνες, και σε μεγάλο βαθμό υπάρχει θετική απήχηση από τα περισσότερα κόμματα, ενώ και η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών δεν εμφανίζονται αρνητικά, αν και η όποια νομοθετική πρόταση δεν αναμένεται να πάει στη Βουλή υπό τη μορφή κρατικού νομοσχεδίου αλλά ως πρόταση νόμου, λόγω των λεπτών χειρισμών που θα απαιτηθούν και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αν και ακόμα το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει, διάφορες εισηγήσεις που έπεσαν στο τραπέζι προβλέπουν για επιβολή φόρου 15% για κέρδη από επενδύσεις που έγιναν στο εξωτερικό και δεν δηλώθηκαν και 12.5% για καταθέσεις που βρίσκονταν στο εξωτερικό και θα επαναπατριστούν.

Διαβάστε επίσης στην Οικονομική 

- Στο περίμενε το φυσικό αέριο λόγω πετρελαίου
- Κεφαλαιαγορά σε ρόλο ανακριτή
- Ετοιμάζουν εκ βάθρων αλλαγές ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
- Δικαστικά διατάγματα μπλοκάρουν έκδοση τίτλων
- Καταρρέουν ελληνικές εταιρείες
- Μισθό κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα παίρνουν 6,5 εκατ. Ελληνες
- Το Λονδίνο χάνει τη λάμψη του

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X