ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλειστή φιλοκουρδική εφημερίδα στην Τουρκία με δικαστική εντολή

«Χρησιμοποιήθηκε για να γίνει προπαγάνδα υπέρ του PKK» αναφέρει δικαστικό έγγραφο

Kathimerini.gr

Το κλείσιμο της φιλοκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem διέταξε τουρκικό δικαστήριο για διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω εφημερίδα δρα ως «ειδησεογραφικό όργανο» του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν).

Η εφημερίδα χρησιμοποιήθηκε «για να γίνει προπαγάνδα υπέρ του PKK», αναφέρει δικαστικό έγγραφο.

Στην Ozgur Gundem έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν κείμενα του ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς και στήλες που υπέγραφαν κορυφαίοι διοικητές των Κούρδων μαχητών.

Η έντυπη έκδοση της εφημερίδας έχει καθημερινή κυκλοφορία περίπου 7.500 φύλλων και η θεματολογία της επικεντρώνεται στη σύγκρουση του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Από το 2014 οι τουρκικές Αρχές έχουν διεξαγάγει δεκάδες έρευνες στα γραφεία της Ozgur Gundem και της έχουν επιβάλει πρόστιμα, ενώ έχουν επίσης συλλάβει ανταποκριτές της.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως το κλείσιμο της Ozgur Gundem ήταν το αποτέλεσμα δικαστικής εντολής και δεν σχετίζεται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει κηρυχθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Οι κατηγορούμενοι μπορούν να ασκήσουν έφεση, προσέθεσε ο αξιωματούχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση