ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάθος του ΑΠΕ οι δηλώσεις Ερντογάν για το δημοψήφισμα

Το πρακτορείο διέκοψε τη συνεργασία με τον ανταποκριτή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε τραγική γκάφα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αποδίδονται οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να είχε ζητήσει δημοψήφισμα για την προσχώρηση της δυτικής Θράκης στην Τουρκία. Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η αναφορά στα περί δημοψηφίσματος έχει γίνει στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Σαμπάχ και όχι από τον ίδιο τον τούρκο Πρόεδρο.

Το εν λόγω περιστατικό αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και από το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο, χωρίς πρωτίστως να ελέγξει την εγκυρότητα της είδησης, έσπευσε να καταδικάσει με ανακοίνωση του τις υποτιθέμενες δηλώσεις Ερντογάν, ενώ στο χορό των αντιδράσεων μπήκαν και τα κόμματα, τα οποία εξέδωσαν ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακέραια η ομιλία του τούρκου Προέδρου παρατίθεται στην ιστοσελίδα της τουρκικής Προεδρίας και στην οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά σε δημοψήφισμα στη Θράκη.

Το διευκρινιστικό μέρος του τηλεγραφήματος του ΑΠΕ:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στο τηλεγράφημά μας με τίτλο "Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο", τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο, εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο.

Στο μεταξύ, τη διακοπή της συνεργασίας του με τον συντάκτη της είδησης ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό τηλεγράφημα αναφέρονται τα εξής:

Μετά το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημά μας με τίτλο "Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο" το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X