ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Δεύτερη εβδομάδα απεργίας για τον τηλεοπτικό σταθμό iTélé

Οι δημοσιογράφοι αντιδρούν με την πρόσληψη του Jean-Marc Morandini

ΠΗΓΗ: skai.gr

Οι δημοσιογράφοι του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου iTélé, το οποίο ειδικεύεται στην 24ωρη ενημέρωση ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε δεύτερη εβδομάδα απεργίας καθώς αντιδρούν με την πρόσληψη του Jean-Marc Morandini ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα το τηλεοπτικό δίκτυο iTélé ανήκει στην κοινοπραξία Vivendi η οποία είναι συμφερόντων του επιχειρηματία Vincent Bolloré, ο οποίος στηρίζει από την αρχή της συγκεκριμένης υπόθεσης τον Γάλλο παρουσιαστή. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού δεν φαίνεται να συμμερίζονται τις απόψεις του ιδιοκτήτη και ήδη έχουν εμπράκτως προχωρήσει σε αποχή μίας εβδομάδας από τα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται πως στον όμιλο Vivendi ανήκει και το συνδρομητικό Canal+ στο οποίο ο υπόδικος παρουσιαστής (σ.σ Marc Morandini) ξεκίνησε εκπομπή την περασμένη εβδομάδα. Μετά τις πολύ έντονες αντιδράσεις τόσο των δημοσιογράφων όσο και του τηλεοπτικού κοινού πάντως η εκπομπή διακόπηκε με την επίσημη ανακοίνωση να κάνει λόγο «για τεχνικές ανωμαλίες».

Εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του iTélé μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε «οι ενστάσεις μας δεν έχουν να κάνουν μόνο με το πρόσωπο του Marc Morandini ο οποίος άλλωστε αναμένεται να απολογηθεί στη δικαιοσύνη. Στον σταθμό υπάρχουν σημαντικά ζητήματα διαφάνειας από την πλευρά της ιδιοκτησίας τα οποία θα πρέπει να τεθούν σε νέα βάση. Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση άλλωστε απαιτούν διαφάνεια σε όλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση