ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:05
 

Το ΡΙΚ γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας του

Με μία μεγάλη συναυλία στο Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς τιμήθηκε η προσφορά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ


Το ΡΙΚ γιόρτασε χθες, 5 Ιουλίου, τα 60 χρόνια κυπριακής τηλεόρασης με μία μεγάλη συναυλία στο Σκαλί Αγλαντζιάς με σημαντικούς Κύπριους και Ελλαδίτες μουσικούς, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη να ερμηνεύει τραγούδια από τηλεοπτικές σειρές του ΡΙΚ, αλλά και δικές της επιτυχίες.

Πριν από τη συναυλία προβλήθηκε και σύντομη ταινία-αφιέρωμα στα 60 χρόνια λειτουργίας της κυπριακής τηλεόρασης, καταδεικνύοντας την πολύπλευρη προσφορά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον τόπο και στην κοινωνία, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Στη συναυλία, εκτός από την Ελευθερία Αρβανιτάκη έλαβαν μέρος και η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου, το μουσικό σύνολο «Διάσταση» με τον σολίστα Στέφανο Γεωργιάδη υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Ανδριάνας Σεργίδου, Δήμητρας και Χριστίνας Πισσουρίου, ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης, οι μουσικοί και ενορχηστρωτές Κώστας Παπαδούκας και Νίκος Πλατύραχος.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Χρυσοπράσινο Φύλλο» το οποίο είχε προβληθεί για πρώτη φορά από τις συχνότητες της τηλεόρασης του ΡΙΚ.


Μία δύσκολη αλλά παραγωγική πορεία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε οπτικογραφημένο μήνυμά του ανέφερε ότι η τηλεόραση του ΡΙΚ που ήταν η πρώτη και για δεκαετίες η μόνη, δεν κατέγραψε μόνο την ιστορία της Κύπρου αλλά και τη διαμορφώνει, γιατί δημιουργεί πρότυπα κάθε είδους, σημειώνοντας «Όταν γιορτάζουμε τα 60 χρόνια λειτουργίας της κυπριακής τηλεόρασης γιορτάζουμε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας της χώρας μας» τονίζοντας ότι απαίτηση των τηλεθεατών είναι η ενημέρωση να είναι αντικειμενική. Να σημειωθεί ότι η συναυλία τελούσε υπό την αιγίδα του προεδρικού ζεύγους, λόγω όμως της απουσίας του Προέδρου στο Κραν-Μοντάνα όπου συμμετέχει στη Σύνοδο για την Κύπρο το μήνυμά του μεταδόθηκε οπτικογραφημένο.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσώκος ανέφερε ότι η τηλεόραση γεννήθηκε το 1957 σε μια δύσκολη περίοδο για την Κύπρο μια με τη σύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας το ΡΙΚ αναπτύχθηκε ραγδαία και διέγραψε μια μεγάλη πορεία 60 χρόνων καταγράφοντας την ιστορία, τον πολιτισμό τα τοπικά και διεθνή γεγονότα και εξελίξεις, διαβεβαιώνοντας ότι το ΡΙΚ είναι έτοιμο για νέα βήματα στον χώρο των μέσων επικοινωνίας, διαδραματίζοντας τον ρόλο που πρέπει να έχει.

Στον χαιρετισμό του ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης ανέφερε ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο το ΡΙΚ θα προσφέρει ένα ανανεωμένο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα στα δύο τηλεοπτικά του κανάλια όπως και στα τέσσερα ραδιοφωνικά του προγράμματα.

60 χρόνια προσφοράς

Το Κυπριακό Ραδιόφωνο ξεκίνησε να εκπέμπει το 1953 και η Κυπριακή Τηλεόραση το 1957. Το 1960 και με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας μετονομάστηκε από Κυπριακή Ραδιοφωνία σε Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και έκτοτε λειτουργεί με γνώμονά του την παροχή ποιοτικών προγραμμάτων και στόχο του την αντικειμενική ενημέρωση των τηλεθεατών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X