ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei πραγματοποίησε ράλι 6%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν την Παρασκευή οι κινεζικές μετοχές στον απόηχο νέων μέτρων τόνωσης της οικονομίας, που είναι έτοιμες να λάβουν οι Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei πραγματοποίησε ράλι 6%, καθώς οι χρηματιστές καλωσόρισαν έκθεση ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας ετοιμάζεται να ενισχύσει το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, ενώ ο δείκτης του χρηματιστηρίου στη Σαγκάη ενισχύθηκε κατά 1,25%, μετά τη μεγάλη πτώση της Πέμπτης.

Στο Χονγκ Κονγκ τα χρηματιστήρια αυξάνονταν πέραν του 3% στις απογευματινές συναλλαγές, ακολουθώντας το ράλι που πραγματοποιούν σήμερα όλα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τη δήλωση του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τόνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Εξάλλου, με άνοδο έκλεισε χθες βράδυ το χρηματιστήριο στη Γουόλ Στριτ. Ο δείκτης της βιομηχανίας Dow Jones έκλεισε με άνοδο 115,94 μονάδων (+0,74%), στις 15.882,68 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,37 μονάδες (+0,01%) στις 4.472,06 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Standard and Poor`s 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο αντιπροσωπευτικός της γενικής τάσης από πολλούς επενδυτές, έκλεισε με άνοδο 9,66 μονάδων (+0,52%), στις 1.868,99 μονάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση