ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο λόγω συνάντησης Τσακαλώτου - θεσμών

Η άνοδος 2,46 % του γενικού δείκτη που διαμορφώθηκε στις 623,79 μονάδες

Kathimerini.gr

Μεταστροφή του αρνητικού κλίματος στο Χρηματιστήριο σημειώθηκε στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Από την απαισιοδοξία και τις ρευστοποιήσεις μετοχών των πρώτων τεσσάρων συνεδριάσεων, σήμερα επανεμφανίσθηκαν οι αγοραστές οδηγώντας το γενικό δείκτη σε ενδοσυνεδριακά κέρδη που ξεπέρασαν το 3%.

Η άνοδος 2,46 % του γενικού δείκτη που διαμορφώθηκε στις 623,79 μονάδες συνοδεύτηκε και από αξιόλογη ενίσχυση του τζίρου που ξεπέρασε τα 61 εκατ. ευρώ.Η αναπτέρωση του ηθικού των επενδυτών τη Παρασκευή στηρίχθηκε στις ελπίδες που δημιούργησαν οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το πρωϊ στις Βρυξέλλες και μετέδωσε η «Κ» ότι επήλθε συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας μεταξύ των θεσμών με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Ελληνα υπουργού οικονομικών με τους εκπροσώπους των θεσμών στη βελγική πρωτεύουσα.

Η σημερινή άνοδος είχε πρωταγωνιστή το τραπεζικό κλάδο που υπεραπόδοσε αφού βέβαια είχε υποστεί και τις περισσότερες απώλειες στις προηγούμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας. Ταυτόχρονα τα σημερινά κέρδη του γενικού δείκτη περιόρισαν σημαντικά τις απώλειες(-3,21%) των συνεδριάσεων που είχαν προηγηθεί τη πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Το σίριαλ της αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας θα συνοδεύσει και τις συνεδριάσεις της δεύτερης χρηματιστηριακής εβδομάδας του Φεβρουαρίου.

Προφανώς η αγορά εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις των ξένων funds τα οποία επανακαθορίζουν την επενδυτική τους στρατηγική σύμφωνα με τις εξελίξεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X