ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Newsroom Κ, Αθήνα

BLOOMBERG, REUTERS

Πτωτικά κινήθηκαν ορισμένοι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ απώλειες εμφάνιζαν πριν από το κλείσιμο και οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ωστόσο, στο Λονδίνο, στο Μιλάνο και στη Μαδρίτη οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη. Το δολάριο για έκτη κατά σειράν ημέρα ενισχύθηκε ως προς τα άλλα νομίσματα, ενώ η τιμή του πετρελαίου εξασθένησε. To αργό Ν. Υόρκης αποδυναμώθηκε 1% στα 55,98 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή απώλεια 0,04%, ενώ πτώση εμφάνισαν και ο DAX στη Φρανκφούρτη με -0,28% και στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,16%. Στο Λονδίνο ο FSTE 100 έκλεισε με +0,17%, με +0,65% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με +0,42% ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη. Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές επηρεάστηκε από δημοσίευμα του Bloomberg, που φέρει τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έτοιμα να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους για την οικονομία και τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δικαιολογήσουν νέα δέσμη δανείων στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Το ευρώ αρχικά υποχώρησε προς το δολάριο και μετά σταθεροποιήθηκε στο 1,1310 δολ. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων της Ιταλίας σημείωσαν πτώση στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στο μέτωπο της σινοαμερικανικής εμπορικής διένεξης, ενώ δυσμενώς στο όλο κλίμα λειτούργησαν χθες στοιχεία για αύξηση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ το 2018 στα υψηλότερα επίπεδα 10ετίας. Οι επιχειρήσεις δημιούργησαν λιγότερες από τις προβλεπόμενες θέσεις εργασίας.

Ο κολοσσός της General Electric είδε τη μετοχή του να εξασθενεί δεύτερη ημέρα λόγω της συγκρατημένης εκτίμησης για τις δραστηριότητές της από τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της – κι αυτό υπενθύμισε στους επενδυτές πως τα προβλήματά της GE δεν έληξαν. «Προς το παρόν τα πράγματα είναι ήσυχα και τα πάντα εξαρτώνται από την εμπορική διένεξη, οπότε μέχρι να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα η αγορά θα κινείται πότε προς τη μία και πότε προς την άλλη κατεύθυνση», σημειώνει ο αναλυτής στρατηγικής αγορών Ράιαν Νάουμαν της Informa Financial Intelligence. «Οσο πιο πολύ καιρός περνά χωρίς συμφωνία τόσο θα δημιουργούνται αμφιβολίες στους επενδυτές και ενδέχεται να στραφούν σε μαζικές πωλήσεις».

Πριν από το κλείσιμο οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν πτώση της τάξεως του 0,42% και 0,48% αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X