ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:20
 

Εγκρίθηκαν οι κανονισμοί για παράταση της έρευνας για υδρογονάνθρακες

Τροπολογία που κατέθεσαν ΑΚΕΛ και Οικολόγοι για περιορισμό των παρατάσεων στα 7 συν 3 χρόνια καταψηφίστηκε.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ομόφωνα ενέκρινε τους κανονισμούς που αφορούν την αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων δίδοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο διακριτική ευχέρεια να παρατείνει την περίοδο έρευνας υδρογονανθράκων του εκάστοτε αδειούχου πέραν των περιόδων που ήδη προβλέπονται στους υφιστάμενους κανονισμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τροπολογία που κατέθεσαν ΑΚΕΛ και Οικολόγοι για περιορισμό των παρατάσεων στα 7 συν 3 χρόνια καταψηφίστηκε.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως το πρόβλημα με τους κανονισμούς είναι πως δεν καθορίζεται μέγιστος χρόνος παροχής παράτασης και εξέφρασε την άποψη πως μετά τα 7 χρόνια ο συνολικός χρόνος παράτασης δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 χρόνια και προς τούτο κατέθεσε τροπολογία.

Ο Κώστας Κώστα του ΑΚΕΛ επανέλαβε πως η αναβλητικότητα και προχειρότητα, η έλλειψη σχεδιασμού χαρακτηρίζουν τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στη διαχείριση των ενεργειακών θεμάτων και υπενθύμισε τις παρατάσεις που έχουν ήδη δοθεί. Οι λόγοι για τους οποίους κατατέθηκαν οι κανονισμοί είναι σοβαροί και δεν πρέπει να συζητηθούν δημόσια, συνέχισε και κατέθεσε προφορική τροπολογία με βάση την οποία ο μέγιστος χρόνος παράτασης είναι τα 3 χρόνια μετά τη λήξη και της δεύτερης περιόδου ανανέωσης, δηλαδή συνολικά 10 χρόνια. Ο κ. Περδίκης απέσυρε την τροπολογία του, υιοθετώντας την τροπολογία Κώστα Κώστα.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε πως υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικοί εθνικοί λόγοι για να δοθεί η παράταση.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λίλληκας είπε πως πρέπει να επιδειχθεί προσοχή ώστε οι εταιρείες να μην εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης ανέφερε πως ελπίζει σε θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ εταιρειών. Δεν πρέπει να δημιουργούμε επιπλοκές με τροπολογίες, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε πως παρόλο που το ενεργειακό πρόγραμμα παρουσιάζει καθυστερήσεις αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X