ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρίσιμο τετ-α-τετ συντεχνιών με Δ.Σ. της CYTA

Η «Κ» αποκαλύπτει τι θα ζητήσουν οι συνδικαλιστές από την ηγεσία του οργανισμού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Εν μέσω ξεκάθαρων προειδοποιήσεων τουλάχιστον δύο συντεχνιών (ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ ΣΕΚ, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ) ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της CΥΤΑ θα κινηθούν νομικά κατά της ηγεσίας, το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού.

Στην συνάντηση, εκτός από τα καυτά ζητήματα που θα θέσουν οι συντεχνίες, θα γίνει μία προσπάθεια ώστε να πέσουν οι τόνοι αντιπαράθεσης αλλά και οι σφοδρές επικρίσεις των συντεχνιών. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στο ραντεβού κάποιες συντεχνίες έχουν επεξεργαστεί πλάνο θέσεων, το οποίο θα θέσουν στα εννέα μέλη του συμβουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πλείστα θέματα αφορούν στη στάση του Δ.Σ. έναντι των διεργασιών για αποκρατικοποίηση του οργανισμού.

Οι συντεχνίες επικρίνουν τη διοίκηση ότι τηρεί αποστάσεις από τα τεκταινόμενα. Στο πνεύμα αυτό έξι είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση. Το πρώτο που θα ζητηθεί από το συμβούλιο είναι τα μέλη του να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της αποκρατικοποίησης. Να προβληθεί περισσότερο το έργο και οι δυνατότητες του ημικρατικού οργανισμού. Να γίνει παρέμβαση προς την πλευρά του Ρυθμιστή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ούτως ώστε να επιτραπεί στον οργανισμό να προχωρήσει με μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως είναι η υποδομή οπτικών ινών για οικιακή χρήση.

Θα ζητηθεί, επίσης, να γίνει παρέμβαση και προς την ΕΠΑ, προκειμένου να μπει ένας φραγμός σε πρόστιμα προς τον οργανισμό. Ένα σοβαρό κεφάλαιο που θα απασχολήσει τις δύο πλευρές είναι οι προτάσεις εκσυγχρονισμού που έχουν παρουσιάσει οι συντεχνίες. Θα ζητηθεί από το συμβούλιο ενημέρωση για την Cyta Hellas, ενώ θα ξεκαθαρίσουν ότι δεν αποδέχονται την απαίτηση του φόρου εισοδήματος να φορολογήσει τις εισφορές του οργανισμού για το Ταμείο Υγείας και Ευημερίας. Μόνο για το 2009, ο φόρος που αναλογεί στις εισφορές ανέρχεται μαζί με τα πρόστιμα και προσαυξήσεις στα 11 εκατ. ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση