ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρ. Κύπρου: Στοχεύει σε μείωση του προσωπικού

Σχέδιο εθελούσιας για να πλησιάσει τις 4.000 υπαλλήλους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Να πλησιάσει όσο το δυνατό περισσότερο τον στόχο που έχει τεθεί σε σχέση με τον αριθμό προσωπικού που έχει θέσει, επιχειρεί η Τράπεζα Κύπρου μέσω νέου σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης που προσφέρει προς το προσωπικό της.

Σύμφωνα με το σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, ο αριθμός του προσωπικού θα πρέπει να μειωθεί σε λιγότερους από 4.100 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017. Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Τράπεζα είχε συνολικά 4.341 υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προτείνεται, το οποίο αποκάλυψε η Stockwatch, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι  οι υπάλληλοι με υπηρεσία τουλάχιστον ενός έτους και αφυπηρετούν μετά το 2017.

Το σχέδιο προβλέπει κλιμακωτή καταβολή εφάπαξ ποσού που ξεκινά από 0,5 μηνιαίο μισθό για κάθε χρόνο από τα πρώτα 15 χρόνια υπηρεσίας, 0,75 του μηνιαίου μισθού για κάθε 1 χρόνο από τα επόμενα δεκαπέντε. Για πέραν των 30 χρόνων 1,25 μηνιαίοι μισθοί για κάθε χρόνο υπηρεσίες. Επιπλέον, θα δοθούν τέσσερις μηνιαίοι μισθοί. Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης δεν θα ξεπερνά το 70% των υπολειπόμενων μισθών, μέχρι την κανονική αφυπηρέτηση, ενώ δεν μπορεί να ξεπερνά τις 200 χιλ. ευρώ.

Το πρώτο εννιάμηνο του 2015, τα έξοδα προσωπικού της Τράπεζας ανήλθαν σε 180 εκατ. ευρώ, ενώ δείκτης κόστους προς έσοδα σε 38%.  

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X