ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

COBALT - Στρατηγικής σημασίας επένδυση από το εξωτερικό

Η εταιρεία μελετά πτήσεις προς Κίνα, ΗΠΑ και άλλους προορισμούς

Δελτίο Τύπου

Η νέα κυπριακή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, COBALT, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εξασφαλίσει σημαντικές πρόσθετες επενδύσεις από όμιλο εταιρειών της Fortune 500, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.  

Ο Γρηγόρης Διάκου, πρόεδρος της COBALT, χαιρέτησε την είδηση, ​​δηλώνοντας: «Αυτή η επένδυση διευρύνει την κεφαλαιουχική μας βάση, ώστε να περιλαμβάνει τόσο κυπριακά όσο και κινέζικα κεφάλαια, δίνοντας έτσι μία σημαντική ώθηση στους σχεδιασμούς μας για να ξεκινήσει η COBALT τη λειτουργία της το 2016, ως ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου. Είναι η πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση που γίνεται στην Κύπρο μετά τα γεγονότα του 2013, η οποία δίνει δυνατή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία.

Ανώτερος εκπρόσωπος του επενδυτικού ομίλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επένδυση σε αυτή τη στρατηγικής σημασίας αεροπορική εταιρεία, η οποία θα αποτελεί συνδετικό κρίκο της Ευρώπης με την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Andrew Pyne, διευθύνων σύμβουλος της COBALT, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της COBALT ως ο αερομεταφορέας της Κύπρου. «Από το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών στις αρχές του περασμένου έτους, απουσιάζει από το νησί η έννοια του  εθνικού αερομεταφορέα, που – όπως είθισται – βάζει πάνω απ’ όλα, πρώτα τη χώρα, την οικονομία της και την προώθηση των συμφερόντων της. Είναι κοινά παραδεκτό ότι οι αεροπορικοί ναύλοι έχουν αυξηθεί το 2015 και η αεροσυνδεσιμότητα έχει μειωθεί, άρα το κενό που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές κάθε άλλο παρά έχει αναπληρωθεί, όπως κάποτε αξιώνεται στα Μέσα.  Η COBALT θα αναβαθμίσει την Κύπρο σε ένα σημαντικό κομβικό σημείο αεροπορικών συγκοινωνιών, αξιοποιώντας την πλεονεκτική της γεωγραφική θέση».

«Ειδικά, για την οικονομία ενός νησιού όπως η Κύπρος, η ύπαρξη ενός ισχυρού εθνικού αερομεταφορέα είναι μείζονος σημασίας. Η Cobalt θα επεκτείνει την αεροσυνδεσιμότητα, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας χώρας, θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, θα συντείνει στην αύξηση ευκαιριών  εργοδότησης  σε συνεργαζόμενες συναφείς υπηρεσίες και θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Η COBALT βρίσκεται στα τελικά στάδια της διαδικασίας αδειοδότησης και προγραμματίζει την έναρξη πτήσεων την άνοιξη του 2016. Αρχικά, θα πραγματοποιεί πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας προς ένα ευρύ φάσμα προορισμών στη Δυτική Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.  Το 2017, η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει μακρινούς προορισμούς, όπως η Κίνα, η Νότια Αφρική και οι ΗΠΑ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση