ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το 2015 η πιο επιτυχημένη χρονιά λειτουργίας του Ινστιτούτου Κύπρου

Νέες προσωπικότητες διεθνούς φήμης στο Συμβούλιο Επιτρόπων

Δελτίο Τύπου

Η διεθνής αναγνώριση, τα επιστημονικά επιτεύγματα και το σπουδαίο ερευνητικό έργο που διεξάγει το Ινστιτούτο Κύπρου (ΙΚυ) επιβεβαιώνονται και ανταμείβονται. Το Ινστιτούτο στη διάρκεια του 2015, διένυσε την πιο επιτυχημένη χρονιά της πορείας του στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.   

 

Η πρόοδος στη δραστηριότητα του Ινστιτούτου Κύπρου εξετάστηκε στην πρόσφατη συνεδρία του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ιδρύματος. Τα μέλη του Συμβουλίου αξιολόγησαν την πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά το 2015, επανεκτίμησαν τη στρατηγική του και ενέκριναν τον προϋπολογισμό του για το 2016.

 

Της συνεδρίας του Συμβουλίου προηγήθηκε λεπτομερής αξιολόγηση για την ερευνητική δραστηριότητα του ΙΚυ από το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Η αξιολόγηση στηρίχθηκε σε αντικειμενικούς δείχτες όπως δημοσιεύσεις, εξασφάλιση ανταγωνιστικών κονδυλίων κλπ. και σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν, το 2015 κρίθηκε ως η πιο πετυχημένη χρονιά λειτουργίας του Ινστιτούτου Κύπρου.

 

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι εντός του 2015 το ΙΚυ εξασφάλισε ανταγωνιστική χρηματοδότηση από προγράμματα της Ε.Ε. ύψους πέραν των 5 εκ. ευρώ για τις ερευνητικές του δραστηριότητες, ποσό που υπερβαίνει το ύψος της κρατικής χορηγίας που λαμβάνει.

 

Η επιτυχία του αυτή, επισφραγίζει το κύρος του ως επιστημονικό κέντρο αριστείας στους τομείς της έρευνας, της καινοτομίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και αποτελεί μια μεγάλη ανταμοιβή στις προσπάθειες του Ιδρύματος, για προαγωγή της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και δημιουργίας προοπτικών για άμεσα μελλοντικά οφέλη.

 

Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί και η σημαντική ανανέωση του Συμβουλίου Επιτρόπων με έξι νέα αξιόλογα μέλη:

 

  • Καθ. Michael Cates - Κάτοχος της διακεκριμένης Λουκασιανής έδρας Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Cambridge UK.

 

  • Δρ. Gunay Cerkez - πρώην Πρόεδρος του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου

 

 

  • Αίγλη Παντελάκη - Γ.Δ. του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

 

  • Δρ. Janez Potočnik - πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. για Επιστήμη και Έρευνα

 

  • Καθ. Wajih Owais - πρώην Υπουργός Ανώτερης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Ιορδανίας

 

  • Καθ. Harold Varmus - Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Ιατρικής και πρώην Διευθυντής των National Institutes of Health των ΗΠΑ.

 

Η ικανότητα του Ινστιτούτου Κύπρου να προσελκύει στο Συμβούλιό του προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς, οι οποίοι συμμετέχουν άνευ αμοιβής, είναι ενδεικτική του διεθνούς κύρους του Ιδρύματος αλλά και της εμπιστοσύνη για το έργο που επιτελεί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση