ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο συνέταιρος της Ζάχα Χαντίτ, Πάτρικ Σούμαχερ, θα συνεχίσει το έργο

Τίθεται πλέον και στη διάθεση του Δημάρχου Λευκωσίας

ΚΥΠΕ

Ο Πάτρικ Σούμαχερ, διευθυντής και συνέταιρος της αποθανούσας αρχιτέκτονος της πλατείας Ελευθερίας Ζάχα Χαντίτ, βρίσκεται στη διάθεση του δημάρχου Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, για συνέχιση της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας, αναφέρει ο ίδιος σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον δήμο Λευκωσίας, ο κ. Σούμαχερ «διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση είναι εύρωστη και δυνατή και πως το έργο της θα συνεχίσει στον δρόμο που η διάσημη αρχιτέκτονας χάραξε, αυτόν της επιτυχίας».

Στην επιστολή του αναφέρει ότι «παρά τη μεγάλη απώλεια, στόχος όλων των συνεργατών της είναι η διεύρυνση του υπέροχου πορτφόλιο με τα έργα της Χαντίντ, το οποίο και θα μείνει ως το κληροδότημά της στην ανθρωπότητα, γιατί αυτό άλλωστε θα ήθελε και η ίδια».

Προσθέτει ότι η Ζάχα Χαντίτ «ήταν μια εμπνευσμένη, δραστήρια αρχιτέκτονας, η οποία διακρινόταν για την ευφυΐα και συνάμα τη δημιουργικότητά της, μια αρχιτέκτονας, της οποίας το έργο και η συμβολή διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής».

Η Ζάχα Χαντίτ απεβίωσε στις 31 Μαρτίου 2016 στο Μαϊάμι από καρδιακή προσβολή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X