ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λόγω FBME η παραίτηση Ν. Κωνσταντίνου από Κεντρική

Προειλημμένη απόφαση χαρακτήρισε την εκκαθάριση ο δικηγόρος της τράπεζας

H απόφαση για ανάκληση του μέτρου πώλησης των εργασιών του υποκαταστήματος της FBME Bank στην Κύπρο από την Αρχή Εξυγίανσης, φαίνεται πως ήταν ο λόγος που οδήγησε το τότε μέλος της Αρχής αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Νίκο Κωνσταντίνου στο να υποβάλει παραίτηση από τη θέση του.

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε ο δικηγόρος της FBME Γιώργος Γεωργίου κατά τη σημερινή δικάσιμο της αίτησης για εκκαθάριση του υποκαταστήματος της εταιρείας κατά την οποία ο ανώτερος λειτουργός της Κεντρικής Γιάγκος Δημητρίου έδωσε κατάθεση στη βάση της ένορκης κατάθεσης του που συνόδευε την αίτηση για εκκαθάριση του υποκαταστήματος.
Ο Γ. Γεωργίου έκανε αναφορά σε πρακτικά συνεδρίας της Αρχής Εξυγίανσης κατά την οποία ξένα νομικοί σύμβουλοι έκαναν εισήγηση για τερματισμό του μέτρου πώλησης του υποκαταστήματος και έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης κάτι με το οποίο φαίνεται να διαφώνησε τότε ο Νίκος Κωνσταντίνου και ως αποτέλεσμα, «τρεις μέρες αργότερα υπέβαλε την παραίτηση του», κατά τον δικηγόρο της FBME.

O κ. Γεωργίου, υπέβαλε στον Γιάγκο Δημητρίου πως η απόφαση για εκκαθάριση του υποκαταστήματος ήταν προειλημμένη από τον Οκτώβριο και δεν λήφθηκε την 21η Δεκεμβρίου 2015 αφού ουσιαστικά η Αρχή Εξυγίανσης αποτελείται από τα ίδια πρόσωπα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. «Επί της ουσίας υπέβαλαν εισήγηση προς τον εαυτό τους», σχολίασε ο Γ. Γεωργίου για να προσθέσει πως με αυτά τα δεδομένα, η τελική τους απόφαση δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Θέση με την οποία ο κ. Δημητρίου διαφώνησε υποστηρίζοντας πως το ΔΣ δεν θα μπορούσε να αποφασίσει προτού συνεδριάσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν και ο Σταύρος Ζένιος όταν υπέβαλε παραίτηση από το ΔΣ της Κεντρικής, κατονόμασε ως ένα από τους βασικούς λόγους, τους χειρισμούς που έγιναν στο ζήτημα της FBME Bank.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση