ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο πρώην επικεφαλής της Zurich Insurance, Martin Senn, αυτοκτόνησε

Πριν τρία χρόνια, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας είχε πράξει το ίδιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

O πρώην διευθύνων σύμβουλος της Zurich Insurance, Martin Senn, έχει αυτοκτονήσει, μόλις έξι μήνες μετά την παραίτησή του και τρία χρόνια μετά που ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου είχε και αυτός πάρει τη δική του ζωή, σύμφωνα με δημοσίευμα της FT.

Εξάλλου, η Ελβετική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε με δημόσια δήλωση της την Δευτέρα, ότι ο Senn είχε δώσει τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή.

"Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του, στους οποίους θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθιά συμπάθειά μας», δήλωσε η εταιρεία.

Ο Senn παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο μετά που ήλθε κάτω από πίεση λόγω μιας αποτυχημένης προσπάθειας για την RSA, ασφαλιστική του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και μια σειρά από προβλήματα στη γενική ασφάλιση της Zurich. Είχε αντικατασταθεί νωρίτερα αυτό το χρόνο από τον Mario Greco, τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της ιταλικής αντιπάλου, Generali.

Ενώ ο Senn ήταν διευθύνων σύμβουλος της Zurich, η εταιρεία είχε πληγεί από την αυτοκτονία του Pierre Wauthier, οικονομικού διευθυντή της, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, τον Αύγουστο του 2013. Ο Wauthier είχε μια σειρά από διαφωνίες λίγο πριν από το θάνατό του με τον τότε πρόεδρο της Zurich Josef Ackermann, ο οποίος παραιτήθηκε λίγες ημέρες αργότερα.

Ανεξάρτητες έρευνες αργότερα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ο Wauthier είχε υποστεί αδικαιολόγητη πίεση από οποιαδήποτε από την ηγεσία της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ackermann και ότι δεν υπήρχαν παρατυπίες στις οικονομικές καταστάσεις της.

Τη Δευτέρα, η Zurich Insurance δήλωσε ότι «από σεβασμό προς τον Martin και στην οικογένειά του, δεν θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω σχόλια».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση