ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισότητα των φύλων στην έρευνα

Σειρά εργαστηρίων από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Δελτίο Τύπου

Εργαστήρια για την ισότητα των φύλων στην έρευνα, διοργάνωσε πρόσφατα το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Έργο «GENDER-NET». Στα εργαστήρια, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, πρυτάνεις πανεπιστημίων, διαμορφωτές πολιτικής,επικεφαλής ερευνητικών κέντρων, υπεύθυνοι υπηρεσιών έρευνας (ακαδημαϊκών) οργανισμών, υπεύθυνοι τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού και άλλοι.

Στόχος των εργαστηρίων ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με το θέμα της ισότητας φύλων στην έρευνα και εκπαιδευτές ήταν εμπειρογνώμονες οι οποίοι είναι μέλη του Έργου από το Ηνωμένο Βασίλειο, με σημαντική εμπειρία στο θέμα αυτό.Τα εργαστήρια ήταν υπό την αιγίδα της Συνόδου των Πρυτάνεων και της Συνόδου Διευθυντών Ερευνητικών Ινστιτούτων της Κύπρου.

Το Έργο «GENDER-NET» χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα «Επιστήμη στην Κοινωνία» του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για Έρευνα και Τεχνολογία. Κύριοι στόχοι του είναι η χαρτογράφηση και ανάλυση μιας σειράς εθνικών/περιφερειακών προγραμμάτων και ερευνών που στοχεύουν στην προώθηση της ισότητας των φύλων στον τομέα της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, ο προσδιορισμός κοινών δεικτών για την ισότητα των φύλων, με απώτερο στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση διακρατικών δραστηριοτήτων οι οποίες προωθούν την ισότητα των φύλων στην έρευνα.

Στο Έργο συμμετέχουν 26 χρηματοδοτικοί και ερευνητικοί φορείς από την Ευρώπη, Αμερική, Ισραήλ και Καναδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση