ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

W. Ross: Η Κύπρος να εκμεταλευτεί το κενό που αφήνει πίσω του το Η.Β

«Πρέπει να προωθηθούν πιο φιλελεύθερες πολιτικές μετά το Brexit» είπε ο κ. Ross

Ο κ. Ross θεωρεί ότι η Κύπρος πρέπει άμεσα να προωθήσει πιο φιλελεύθερες πολιτικές για να εκμεταλλευτεί τον άδειο χώρο που θα αφήσει πίσω του το Η.Β στις υπηρεσίες εντός ΕΕ, διαφορετικά η Γερμανία και η Ιρλανδία θα μονοπωλήσουν αυτό τον χώρο και θα χαθεί μια τεράστια ευκαιρία. Υποστήριξε ανοικτά, επίσης, την υποψηφιότητα του Donald Trump στις ερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ. Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε μέσα στα πλαίσια διάλεξης που παραχώρησε ο μεγαλοεπενδυτής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Τράπεζας Κύπρου, Wilbur Ross, με θέμα «Οι θυμωμένοι ψηφοφόροι σε Ευρώπη και Αμερική: πως επηρέασαν το πολιτικό σκηνικό και τον αντίκτυπο που έχουν στον επιχειρηματικό κόσμο».

«Είμαι υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, όμως οι πολιτικές μας δεν με αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένο σχετικά με το εμπορικό έλλειμμα της χώρας», σχολίασε ο κ. Ross. Ο Donald Trump θα προσπαθήσει σίγουρα να μειώσει αυτό το έλλειμμα, όπως σίγουρα θα μειώσει την διαφορά σε στρατιωτικές δαπάνες μεταξύ των ΗΠΑ και των υπόλοιπων άλλων κορυφαίων χωρών, γεγονός που βρίσκει τον Ross σύμφωνο, καθώς και θα κλείσει τα σύνορα. Για τον κ. Ross, τα Μέσα κάνουν λάθος να συγκεντρώνονται στις λεπτομέρειες που έχει αναφέρει ο Trump για τη διαχείριση των συνόρων του κράτους, γεγονός που κατά τον κ. Ross είναι το δικαίωμα κάθε ανεξάρτητης χώρας.

Ωστόσο, θεωρεί πολύ πιθανό ο Trump να εκμεταλλευτεί της θέσης του και θα προσπαθήσει να βοηθήσει τις δικές του επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να αυξήσει το θυμό των ψηφοφόρων. Παρόλα αυτά, ως Ρεπουπλικάνος, ο κ. Ross υποστηρίζει ξεκάθαρα την υποψηφιότητα Trump, όμως είπε ότι οι θέσεις του δεν αντανακλούν, ούτε κατά ανάγκη υποστηρίζονται από την Τράπεζα Κύπρου.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση