ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διχάζει το spin-off στην Carrefour

Επίκειται νέα συνάντηση εντός της βδομάδας μεταξύ προμηθευτών, εταιρείας και τράπεζας

Σε δυο μήκη κύματος φαίνεται να κινούνται οι προμηθευτές της Carrefour Κύπρου σ’ ότι αφορά τις προσπάθειες της εταιρείας να προχωρήσει σε μεταφορά των ακινήτων της σε άλλη εταιρεία ώστε να τα διαχωρίσει από τις εμπορικές της δραστηριότητες. Φαίνεται πως η πλειοψηφία των προμηθευτών τάσσεται υπέρ της συγκεκριμένης εξέλιξης αφού θεωρούν πως μία τέτοια κίνηση ταυτόχρονα με μία συμφωνία μακροχρόνιας ενοικίασης των ακινήτων πίσω στην Chris Cash & Carry, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται σήμερα οι εμπορικές δραστηριότητες, θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων όποια κι αν είναι η εξέλιξη στην Ελλάδα με τη Μαρινόπουλος και τυχόν κινήσεις που θα κάνουν οι τράπεζες στις οποίες είναι υποθηκευμένα τα ακίνητα.

Από την άλλη όμως, φαίνεται να υπάρχει και μία μικρότερη μερίδα προμηθευτών, οι οποίοι αντιδρούν στην προσπάθεια για spin-off των ακινήτων αφού θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία αποτελούν τη μεγαλύτερη εξασφάλιση τους σε περίπτωση που προκύψει κάποια αρνητική εξέλιξη. Μάλιστα, φαίνεται να ανέφεραν πως έχουν ζητήσει και νομική συμβουλή για το θέμα και προτάσσουν το ενδεχόμενο να προσβάλουν την όποια απόφαση.

Πάντως, επί της ουσίας η προμήθεια προϊόντων συνεχίζεται κανονικά στην εταιρεία ενώ δεν αποκλείεται εντός της βδομάδας να γίνει νέα σύσκεψη με συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην οποία θα μπει εισήγηση οι πληρωμές που θα κάνει η εταιρεία να βασίζονται στις εισροές ρευστού, ώστε να αποφευχθούν κινήσεις που κάνουν κάποιοι προμηθευτές το τελευταίο διάστημα ζητώντας πρόωρη αποπληρωμή των επιταγών τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να γίνει εισήγηση για διορισμό κοινά αποδεκτού προσώπου που θα ελέγχει τις ροές εσόδων και εξόδων.

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση