ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κατεβαίνει Κύπρο μέσω Carrefour ο Σκλαβενίτης

Θα δώσουμε έμφαση στην κυπριακή αγορά, δηλώνουν πηγές από τον ελληνικό Όμιλο

Το ένα μετά το άλλο τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών στην Ελλάδα, δίδουν την έγκριση τους στο σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος, με τελευταίο αυτό της Alpha Bank ενώ αναμένονται την Πέμπτη οι εγκρίσεις από Εθνική και Πειραιώς. Η Eurobank έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή της.

Οι εγκρίσεις των τραπεζών αποτελούν το πρώτο και κρισιμότερο βήμα για διάσωση της εταιρείας σε μία διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει περίπου 3-4 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει δάνειο προς την Σκλαβενίτης και ενέσεις ρευστότητας.

Οι εξελίξεις δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη και τη θυγατρική της Μαρινόπουλος στην Κύπρο, την Chris Cash and Carry και τις υπεραγορές Carrefour, αφού οι εργασίες στην Κύπρο αποτελούν μέρος του Ομίλου που θα απορροφηθεί. Πηγές προσκείμενες στον Όμιλο Σκλαβενίτη δήλωσαν στην «Κ» πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις εργασίες στην Κύπρο, οι οποίες θεωρούνται ένα καλό χαρτί και η εταιρεία θα στηριχθεί από το νέο ιδιοκτήτη, με την προϋπόθεση βέβαια της έγκρισης του σχεδίου διάσωσης απ΄όλους τους εμπλεκόμενους.

Εκτιμάται πως εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά με τη συμφωνία στην Ελλάδα, τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως εντός του 2017 θα προκύψει και η μετονομασία από Carrefour σε Σκλαβενίτη.  Απ’ εκεί και πέρα, θα διαφανεί από τον χειρισμό των εμπορικών ζητημάτων και του μάρκετινγκ πως θα κινηθεί ο νέος ιδιοκτήτης, με δεδομένο ότι αρχικά εκφράζονταν κάποιες αμφιβολίες για το κατά πόσο θα διατηρούσε μία επένδυση σε μία αγορά που δεν γνωρίζει και εν μέσω τόσο προκλήσεων στην ελληνική αγορά.

Η Chris Cash & Carry συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της με μόνο δύο προμηθευτές να μην βάζουν αυτήν την περίοδο προϊόντα.

 

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση