ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απο τις 04:30 οι ουρές έξω από το H&M

Παρπξυσμός με αφορμή ανοιγματός καταστημάτος της γνωστής αλυσίδας στην Κύπρο.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Παροξυσμός επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Λήδρα με αφορμή το ανοιγμά καταστήματος της γνωστής αλυσίδας H&M.Συγκεκριμένα κόσμος εχεί σχηματίσει ουρές από τις 04:30 κατά μήκος της οδού Λήδρας περιμένοντας το ανοιγμα του καταστήματος.

Την μουσική των εγκαινίων έντυσε ο deejay 93.5 με τους παραγωγούς Κύπρο Καραβιώτη και Μαρία Κορτζιά.

Προφίλ της εταιρείας

Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων άρχισε το 1947, τότε ο ιδρυτής της Erling Persson, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στις ΗΠΑ, εντυπωσιάστηκε από ένα νέο είδος καταστήματος ένδυσης, με υψηλό τζίρο και φθηνές τιμές. Γυρνώντας στην πόλη Βαστέρας της Σουηδίας άνοιξε ένα αντίστοιχο μαγαζάκι, με την ονομασία Hennes, το οποίο στα σουηδικά σημαίνει αυτή, διότι απευθύνοταν τότε αποκλειστικά σε γυναίκες.

Τη δεκαετία του ’50 και του ’60, η Hennes εξαπλώθηκε σημαντικά, ενώ το 1968 ο Persson εξαγόρασε ένα κατάστημα με κυνηγητικά είδη, το Mauritz Wirdforss, οπότε η επιχείρηση άλλαξε όνομα αλλά επεκτάθηκε και στα ανδρικά είδη ένδυσης.

Το 1982, ο γιος Erling Persson, Stefan Persson ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Η εταιρεία γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη και σήμερα η H&M έχει φτάσει να αριθμεί πάνω από 3.000 καταστήματα σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική, Αυστραλία, ενώ απασχολεί δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X