ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κύπρος εναλλακτικός προορισμός για επενδύσεις μετά το Brexit

Ο CIPA χορήγησε και συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Bloomberg σε Λονδίνο και Χονγκ Κονγκ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

H Κύπρος μπορεί να καταστεί εναλλακτικός προορισμός για διεθνείς εταιρείες επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, δεδομένης της προόδου που έχει καταγράψει σε θέματα οικονομίας, αλλά και της απόφασης του Ην. Βασιλείου για αποχώρηση από την ΕΕ, σύμφωνα με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Στο πλαίσιο της αποστολής του για στοχευμένη προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού στο εξωτερικό, ο Οργανισμός χορήγησε και συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Markets Most Influential 2016» του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, με επιφανείς προσωπικότητες του επιχειρηματικού και επενδυτικού τομέα από όλο τον κόσμο να συμμετέχουν σε συζητήσεις γύρω από την παγκόσμια οικονομία και τις επενδύσεις.

Ο CIPA συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ και το Λονδίνο, συνοδευόμενος από εκπροσώπους του κυπριακού τομέα επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Στην αποστολή του Οργανισμού συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Δήμητρα Καλογήρου, το μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ανδρέας Περσιάνης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας, κ. Ειρένα Γεωργιάδου, ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, κ. Νικόλας Χατζηγιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, κ. John Hourican, καθώς και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ελεγκτικών οίκων και άλλων οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι κυπριακές αποστολές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις και να τοποθετηθούν πάνω σε θέματα όπως οι επιπτώσεις στην Ασία από την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ε.Ε. καθώς οι απειλές και ευκαιρίες που δημιουργούνται για το City του Λονδίνου, οι αναδυόμενες επενδυτικές αγορές, αλλά και οι γενικότερες εξελίξεις που επηρεάζουν τις επενδύσεις διεθνώς. Συζητήθηκαν, επίσης, η δημοσιονομική πολιτική οι ενδεχόμενες επιπτώσεις του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών στις διεθνείς αγορές, οι τελευταίες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό και διεθνή τραπεζικό τομέα και ο ρόλος της τεχνολογίας στις επενδύσεις.

Προλογίζοντας το γεύμα στο οποίο οι συμμετέχοντες παρακάθισαν στο Χονγκ Κονγκ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIPA, κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αυξημένο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν Κινέζοι επενδυτές για την Κύπρο, στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, των επαγγελματικών υπηρεσιών, των υποδομών και των ακινήτων. Σχολιάζοντας τον ρόλο που ενδέχεται να διαδραματίσει το Brexit στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη χώρα μας, ο κ. Αγκαστινιώτης εξήγησε ότι παρά τα πλεονεκτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν και αν αυτό χάσει την πρόσβασή του σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, κινδυνεύει να απωλέσει τη θέση του ως κέντρο κινεζικών επενδύσεων στην Ευρώπη. Η Κύπρος, πρόσθεσε, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να διεκδικήσει τη θέση αυτή και να επωφεληθεί από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μέλη της κυπριακής αποστολής του Οργανισμού είχαν την ευκαιρία να προβληθούν σε διεθνή ΜΜΕ, αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Κύπρου σε διεθνείς επενδυτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X