ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: Αποκλείεται η κυβερνητική βοήθεια στη Deutsche Bank

Άτυπη συνάντηση Μέρκελ, Σόιμπλε και στελεχών της Τράπεζας την προηγούμενη βδομάδα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Το Reuters επικαλούμενο πηγές κοντά στην καγκελάριο Μέρκελ αναφέρει πως η γερμανική κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει σε αγορά νέων ομολόγων της Deutsche Bank.

Όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές η συγκεκριμένη εξέλιξη ίσως τοποθετεί υπό νέα πίεση την Τράπεζα η οποία πασχίζει να σταθεροποιήσει τις μετοχές της και προσπαθεί να βρει σύντομα μία συμβιβαστική λύση στο τεράστιο πρόστιμο το οποίο της έχει επιβληθεί στις ΗΠΑ από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται πως το Reuters αναφέρει πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε άτυπη συνάντηση ανάμεσα στην καγκελάριο και εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ με στελέχη της τράπεζας στην οποία η θέση της γερμανικής κυβέρνησης ήταν ξεκάθαρα αρνητική στο ενδεχόμενο αγοράς ομολογιών. Συγκεκριμένα η πηγή που επικαλείται το Reuters αναφέρει πως η φράση που η ίδια η κα. Μέρκελ χρησιμοποίησε ήταν «κάτι τέτοιο δεν είναι συμβατό με τις αρχές αλλά και τη νομοθεσία. Από το 2009 υπάρχει ένα νέο σύστημα αναφορικά με τη διάσωση των τραπεζών και πρέπει να βρεθεί λύση σύμφωνα με αυτό το σύστημα».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση