ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανία: Έρευνα εναντίον του Facebook για «υποκίνηση μίσους»

Έπειτα από καταγγελία που έγινε εναντίον του ιδιοκτήτη του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Kathimerini.gr

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα έπειτα από καταγγελία που έγινε για «υποκίνηση μίσους» εναντίον του ιδιοκτήτη του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επειδή ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δεν συνεργάζεται για την εξάλειψη των ρατσιστικών σχολίων που αναρτώνται σε αυτόν.

Η έρευνα αυτή, που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, έχει στόχο «να εξετάσει αν μπορεί να εντοπιστεί μια ποινικά κολάσιμη πράξη» και αν «το γερμανικό δίκαιο μπορεί να εφαρμοστεί» σε μια τέτοια υπόθεση, εξήγησε ο Φλόριαν Βίντζιλ, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η έρευνα ξεκίνησε για να εξεταστεί αν είναι δυνατό να ασκηθεί δίωξη «για υποκίνηση μίσους», μετά τη σχετική καταγγελία ενός Γερμανού δικηγόρου που έχει την έδρα του στη Βαυαρία, του Τσαν-γιο Γιουν, εναντίον κυρίως του Ζούκερμπεργκ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, στόχος της προκαταρκτικής έρευνας είναι ο Ζούκερμπεργκ και εννέα ακόμη στελέχη του Facebook. Ο ίδιος χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκίνησε έρευνα, καθώς στο παρελθόν η γερμανική δικαιοσύνη είχε αρνηθεί ανάλογο αίτημά του.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει το Facebook και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ ανεκτικοί απέναντι στους χρήστες που εκφράζουν ρατσιστικές ή αντισημιτικές απόψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X