ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ΕΥ Κύπρου παρουσίασε την Samira Cook Gaines

Θέμα της συζήτησης ήταν η Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ιδιαιτερότητες των Φύλων

Δελτίο Τύπου

Η ΕΥ Κύπρου, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Κύπρο, το Microsoft Innovation Center (MIC) και τον οργανισμό Young Business and Professional Women Cyprus, παρουσίασε την Samira Cook Gaines, η οποία μίλησε για την επιχειρηματικότητα, τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες που αφορούν στα δύο φύλα και την πρόοδο των γυναικών.

Η Samira Cook Gaines είναι αντιπρόεδρος του προγράμματος Economic Empowerment for the National Community Reinvestment Coalition (NCRC) και ιδρυτικό στέλεχος του οργανισμού DC WBC, ο οποίος στηρίζει γυναίκες επιχειρηματίες μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συμβουλευτικών συνεδριών, καθοδήγησης (mentoring) και επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα της εργασίας της με τις μικρές επιχειρήσεις, η Samira Cook Gaines επιλέχθηκε πρόσφατα από τον Λευκό Οίκο ως Πρωταθλητής Αλλαγής (White House Champion for Change) στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και καθοδήγησης σε θέματα επιχειρηματικότητας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Samira Cook Gaines παρουσίασε χάρτη πορείας για επίδοξους επιχειρηματίες, ανέλυσε τις προκλήσεις που προκύπτουν στην επιχειρηματικότητα λόγω των διαφορετικών φύλων, μίλησε για ίσες και δίκαιες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ισότιμη πρόσβαση στη δημιουργία πλούτου και για την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη. Επίσης, αναφέρθηκε σε περιπτώσεις επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών οι οποίες αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Η εκδήλωση της ΕΥ Κύπρου εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας της ΕΥ η οποία στοχεύει στην ισότητα των φύλων. Ειδικότερα, ως απάντηση στην έκθεση του World Economic Forum με τίτλο «Διεθνής Έκθεση για την Ισότητα των Φύλων - 2016» η οποία κατέδειξε ότι απαιτούνται 117 χρόνια για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στο χώρο της εργασίας, η ΕΥ στοχεύει να στρέψει την προσοχή στο χάσμα μεταξύ των φύλων ανά το παγκόσμιο και να ενδυναμώσει την υποστήριξη άλλων οργανισμών ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός της αλλαγής.

Ο Σταύρος Παντζαρής, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου δήλωσε:

«Η ισότητα των δύο φύλων είναι προτεραιότητα για εμάς στην ΕΥ αλλά και μια οικονομική επιταγή για τους πελάτες μας και τους ανθρώπους μας. Η πρόοδος των γυναικών και η συμμετοχή τους στη διοίκηση και τη διεύθυνση των επιχειρήσεων είναι κομβικής σημασίας για την οικονομική ευημερία και την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων. Αδιαμφισβήτητα στοιχεία δείχνουν ότι η κερδοφορία, η απόδοση των επενδύσεων (ROI) και η καινοτομία αυξάνονται όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στις ανώτερες και ανώτατες διευθυντικές θέσεις. Πρόσφατη μελέτη της EY έδειξε ότι εταιρείες των οποίων τουλάχιστον το 30% των ηγετικών στελεχών τους είναι γυναίκες, είναι πιο επιτυχείς στην επίτευξη των στόχων τους.»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2016 στα γραφεία της ΕΥ Κύπρου, στο Jean Nouvel Tower στη Λευκωσία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X