ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Medochemie στον αγώνα για την αναδάσωση της Σολέας

Το προσωπικό της εταιρείας πραγματοποίησε δενδροφύτευση μεταξύ Άγιου Θεόδωρου και Σπήλια

Δελτίο Τύπου

Με σύνθημα «Όσο ζω ελπίζω ... και την Κύπρο πρασινίζω», το προσωπικό της Medochemie πραγματοποίησε δενδροφύτευση μεταξύ των περιοχών Άγιος Θεόδωρος και Σπήλια, με στόχο την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος που καταστράφηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η δενδροφύτευση διοργανώθηκε στo πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Medochemie, καθώς και της δέσμευσης του Εκτελεστικού Πρόεδρου της Εταιρείας Δρος Αντρέα Πίττα για έμπρακτη συμμετοχή στην αναδάσωση της περιοχής της Σολέας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος και Εξοικονόμησης Ενέργειας της Medochemie Δρ. Χριστάκης Σεργίδης, δήλωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης, ότι η πρωτοβουλία του προσωπικού της Medochemie επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την προσπάθεια που καταβάλλει η εταιρεία για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος.

Η συνεχής μόλυνση του περιβάλλοντος σημείωσε ο Δρ. Σεργίδης, έχει καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη μας, με τα πρώτα σημάδια της καταστροφής να γίνονται ορατά με τις συνεχιζόμενες κλιματικές αλλαγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είπε, είναι οι πρωτοφανείς και μεγάλης διάρκειας υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Οι τέσσερις εποχές του χρόνου υπογράμμισε, τείνουν να γίνουν μία, δηλαδή θα επικρατήσει το Καλοκαίρι, αφού οι θερμοκρασίες στην Κύπρο αναμένεται να αυξηθούν κατά 5°C ως το 2100. Επίσης η προοδευτική συσσώρευση των ρύπων στο περιβάλλον πρόσθεσε ο Δρ. Σεργίδης, έχει καταστροφικές συνέπειες στην ανθρώπινη υγεία, αφού η μόλυνση του περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία πολλών ασθενειών όπως είναι το άσθμα, ο καρκίνος και η κατάθλιψη.

Ο Δρ. Σεργίδης αναφέρθηκε επίσης και στη σημαντική αλλά και ξεχωριστή αξία των δέντρων, των φυτών, και του δασικού οικοσυστήματος, τα οποία όπως είπε, αποτελούν ανεξάντλητη πηγή προσφοράς προς τον άνθρωπο, αφού καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από καυσαέρια και άλλους ρύπους, ενώ απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και συμβάλλουν σημαντικά στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους. Επιβάλλεται τόνισε ο Δρ. Σεργίδης, η συνεχής αύξηση και προστασία των δασών και του πρασίνου, διότι μας παρέχουν ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον και αποτελούν χώρους αναψυχής, γαλήνης και εκτόνωσης από το καθημερινό άγχος.

Τέλος, ο Δρ. Χριστάκης Σεργίδης κάλεσε όλους να συμπορευθούν στον αγώνα που διεξάγει η Medochemie για ένα υγιές δασικό οικοσύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, επιπρόσθετα από την εθελοντική δενδροφύτευση του προσωπικού, η Medochemie προσέφερε επιταγή χιλιάδων ευρώ στον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου (ΠΤΚ) για να ενισχύσει την Πρωτοβουλία του «Πρασινίζουμε την Κύπρο». Την επιταγή παρέλαβε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών κ. Τάκης Τσιντίδης, ως εκπρόσωπος του συνδέσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση