ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Wind επανέρχεται στο προσκήνιο για Cyta Hellas

Λόγος για εξέταση του ενδιαφέροντος από Wind Hellas εκ νέου από τη κυβέρνηση

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αν και η Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων αρνείται πως έχει γίνει δέκτης οποιουδήποτε επενδυτικού ή άλλης μορφής ενδιαφέροντος από τη Wind Hellas, αναζωπυρώνονται τα σενάρια για απόκτηση της Cyta Hellas από τη Wind ή και τη Vodafone.

Πληροφορίες θέλουν να εξετάζει ξανά η κυβέρνηση το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει η Wind πριν μερικούς μήνες για την απόκτηση της θυγατρικής, παρότι το αίτημα ενδιαφέροντος είχε αγνοηθεί. Εάν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι προσφάτως η Wind προχώρησε και στην έκδοση χρέους ύψους 250 εκατ. ευρώ, τότε της δίδεται προβάδισμα σε σχέση με την Vodafone, αποτυπώνοντας εμπράκτως την ετοιμότητα της για ενδεχόμενες επενδυτικές κινήσεις.

Η Cyta Hellas έχει περί τους 330 χιλ. συνδρομητές και η Wind περί τους 500 χιλ. Μια επενδυτική κίνηση απόκτησης της θυγατρικής, θα φέρει αυτομάτως πελατολόγιο που θα φτάνει τους 830 χιλ., καθώς επίσης θα την καταστήσει ως δεύτερη εταιρεία στην Ελλάδα που θα παρέχει σταθερή τεχνολογία. Κραταιά εταιρεία αυτή τη στιγμή είναι ο ΟΤΕ.

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια

Η Cyta Hellas είναι η πρώτη εταιρεία που έδωσε στην ελληνική αγορά τετραπλές υπηρεσίες, σταθερή, κινητή, internet και τηλεόραση, κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα. Όπως αναφέρουν άλλωστε σε επιστολή τους προς την επιτροπή Οικονομικών οι συντεχνίες ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ) και ΣΗΔΗΚΕΚ (ΠΕΟ) – CYTA, «ο όμιλος έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα ένα επενδυτικό έργο μεγάλης αξίας στης 7χρονη πορεία του, λειτουργώντας με υποδειγματικό τρόπο. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς, μήκους άνω των 5.500 χλμ που εκτείνεται από την Κρήτη ως τα Βαλκάνια, δίκτυο 26 καταστημάτων και άνω των 500 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα». Παράλληλα η Wind με μια τέτοια κίνηση θα επωφεληθεί από υπηρεσίες τηλεόρασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση