ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η ζημιά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό θα κοστίσει

Αναλόγως με το χρόνο που θα χρειαστεί να μείνει εκτός λειτουργίας

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αν και τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό, κατέστρεψε ολοσχερώς τη μονάδα αποθείωσης στις εγκαταστάσεις του σταθμού, με επικείμενες συνέπειες κόστους.

Σύμφωνα με πηγές της "Κ", το ζήτημα που προκύπτει αυτή τη στιγμή δεν είναι το κόστος για να αποκατασταθεί ή να επισκευαστεί η Μονάδα, αλλά το κόστος από το χρόνο που θα διαρκέσει η αποκατάστασή της (ο χρόνος που θα χρειαστεί να μείνει εκτός λειτουργίας). Η συγκεκριμένη Μονάδα είναι βασική για την παραγωγή ηλεκτρισμού, αναγκαία λοιπόν θα κριθεί η προσωρινή αντικατάστασή της με άλλες μηχανές οι οποίες δεν θα είναι τόσο αποδοτικές. Απλούστατα, ο χρόνος της επισκευής θα κοστίζει χρήμα για την ΑΗΚ.

Όσον αφορά τη Μονάδα αυτή καθ' αυτή, το κόστος της αποκατάστασης που θα χρειαστεί δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα. Να υπογραμμιστεί βεβαίως πως, τα μηχανήματα παραγωγής ηλεκτρισμού της ΑΗΚ είναι ασφαλισμένα για ατυχήματα ή ζημιές, με φυσικό επακόλουθο να καλυφθεί αν όχι όλη, μέρος της ζημιάς από την ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι οι προσωρινές μονάδες που θα την αντικαταστήσουν, θα λειτουργούν ανάλογα με τη ζήτηση της εποχής.

ΑΗΚ: Κανονικά η παροχή ρεύματος

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Ανδρέας Μαραγκός τόνισε πως δεν προκύπτει πρόβλημα στην απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μιλώντας στην εκπομπή πρωινό δρομολόγιο, ο κύριος Μαραγκός, ανέφερε ότι η ικανότητα παραγωγής υπερκαλύπτει κατά το διπλάσιο τη μέγιστη ζήτηση για την επόμενη εξαμηνία.

Διευκρίνισε ότι η ζημιά είναι στην ανεξάρτητη μονάδα αποθείωσης και όχι στη μονάδα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ο πρόεδρος της ΑΗΚ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα εικόνα της ζημιάς και ότι τα αίτια διερευνώνται.
Όλες οι εγκαταστάσεις της ΑΗΚ καλύπτονται από ασφάλεια.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Τρίτο ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάριος Τράγκολας ανέφερε ότι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένεται να ετοιμάσουν σήμερα έκθεση για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ανεξάρτητη μονάδα της ΑΗΚ στο Βασιλικό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση