ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Λαρς Κρέιμερ, στο πηδάλιο της Ελληνικής Τράπεζας

Ο Κρέιμερ διαδέχεται τον Αντώνη Ρούβα στη θέση του οικονομικού διευθυντή της Τράπεζας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το διορισμό του Λαρς Κρέιμερ στη θέση του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή με ισχύ από τις 3 Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα.

O διορισμός του κ. Κρέιμερ έχει ήδη εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα. Διαδέχεται τον Αντώνη Ρούβα.

Με σχετική ανάρτηση της στο Twitter η πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ειρένα Γεωργιάδου καλωσορίζει τον Λαρς Κρέιμερ στην Ελληνική Τράπεζα, αναφέροντας ότι ήταν ο ο οικονομικός διευθυντής της ING του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας.

Το προφίλ του Κρέιμερ

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας στο ΧΑΚ, ο Κρέιμερ προέρχεται από τον όμιλο ING Group, στο οποίο υπηρέτησε ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής της ING Wholesale bank από το 2012. Εντάχθηκε στον όμιλο ING Group το 1997 στον οποίο για περίοδο δύο δεκαετιών κατείχε διάφορες θέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, με βάση το Λονδίνο Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ολλανδία, περιλαμβανομένων των θέσεων του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της ING Direct (μεταξύ 2008 και 2010) και του Ανώτατου Οικονομικού Διευθυντή της ING Wholesale Asia (μεταξύ 2003 και 2008).

Ο κ. Κρέιμερ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην PwC στη Νότιο Αφρική όπου και απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο του ορκωτού λογιστή. Είναι κάτοχος πτυχίου Bsc Accounting από το University of South Africa και κατέχει μεταπτυχιακό Business Administration-Finance, Markets and Strategy από το University of Cape Town.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση