ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΕΚ: Οι ξενοδόχοι να εφαρμόζουν με συνέπεια τις συλλογικές συμβάσεις

Η εργατική ειρήνη χρειάζεται δύο για να είναι καλά εδραιωμένη, αναφέρει η συντεχνία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΣΕΚ, σε ανακοίνωσή της, απευθύνει έκκληση προς όλους τους εργοδότες – κυρίως προς τους ξενοδόχους – να τηρούν με υπευθυνότητα τους όρους των συλλογικών συμβάσεων και να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται εργαζόμενους μέσα από την προσφορά ατομικών συμβολαίων με όρους που είναι υποδεέστεροι των συμβάσεων.

«Η εργατική ειρήνη χρειάζεται δύο για να είναι καλά εδραιωμένη. Γι’ αυτό απαιτούμε από την εργοδοτική πλευρά σεβασμό στα συμφωνηθέντα και αυστηρή τήρηση των εργασιακών θεσμίων.

Τα πιο πάνω με αυστηρό θεματοφύλακα το Υπουργείο Εργασίας αποτελούν σοβαρή προϋπόθεση για ακόμα καλύτερες επιδόσεις του κυπριακού τουρισμού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι τα στοιχεία για τον τουρισμό φέτος είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, προσθέτοντας ότι όλη αυτή η θετικότητα δεν πρέπει να δημιουργήσει κανένα εφησυχασμό.

Αντίθετα, προσθέτει, όλοι οι κοινωνικοί εταίροι του τομέα, (κράτος, εργοδότες, συντεχνίες και άλλες επαγγελματικές ομάδες), θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση για να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν και να λύσουν, (πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου), υφιστάμενα προβλήματα ώστε το 2017 να είναι ακόμα πιο καλή χρονιά.

Σημειώνεται παράλληλα ότι κυρίαρχο σημείο αναφοράς πρέπει να αποτελέσει η εργατική ειρήνη στη ξενοδοχειακή βιομηχανία η οποία πρέπει να είναι μόνιμη και διαρκής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση