ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Emirates: Γέφυρα με την Ασία για την ελληνική κρουαζιέρα

Η Emirates ανακοίνωσε νέα καθημερινή πτήση από το Dubai προς Νέα Υόρκη

Kathimerini.gr

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την αεροπορική εταιρεία Emirates βρίσκεται η Ενωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (MedCruise), με σκοπό τη δημιουργία αεροπορικής γέφυρας με τη Μεσόγειο για τους πελάτες κρουαζιέρας από την Ασία. Η αποκάλυψη της εν λόγω πρωτοβουλίας έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Emirates πως ξεκινάει από τις 12 Μαρτίου νέα καθημερινή πτήση από το Dubai προς το Newark Liberty International Airport στη Νέα Υόρκη μέσω Αθήνας.

Περιλαμβάνει δε τον συντονισμό των προωθητικών ενεργειών στην Ασία για μεσογειακούς προορισμούς κρουαζιέρας. Οι συζητήσεις αναμένεται να συμπεριλάβουν σύντομα και τους μεγάλους operators κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Στις διεργασίες αυτές μετέχει βεβαίως και ο ΟΛΠ σε συνεργασία με τη νέα βασική μέτοχό του Cosco, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στο άνοιγμα της αγοράς της Κίνας. Οπως όμως εξηγεί στην «Κ» ο Κροάτης πρόεδρος της MedCruise, Κ. Πάβιτς, οι προσπάθειες αναμένεται να καρποφορήσουν από το 2018 και μετά, καθώς απαιτείται χρόνος τόσο για το marketing όσο και για τη λειτουργία κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο, που θα είναι προετοιμασμένα κατάλληλα να φιλοξενήσουν Ασιάτες επιβάτες.

Το θέμα θα συζητηθεί και στην ετήσια διεθνή έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι στα μέσα Μαρτίου. Σε αυτή θα παραστούν τόσο ο ΟΛΠ όσο και η MedCruise αλλά και η Ενωση Λιμένων Ελλάδος, ο ΕΟΤ και άλλοι οργανισμοί λιμένων. Παράλληλα προγραμματίζονται επαφές στο Μαϊάμι με ομίλους όπως οι Carnival Corporation, Royal Caribbean Cruises, MSC Cruises, Celestyal Cruises. Οσον αφορά το 2016, ο Πειραιάς κατάφερε να καταγράψει άνοδο της τάξης του 10% στις αφίξεις επιβατών, ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο άτομα.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος κρουαζιέρας του ΟΛΠ Σταύρος Χατζάκος εκτιμά ότι ο Πειραιάς θα έχει μικρότερη μείωση αφίξεων πλοίων, της τάξης του 10%, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, αλλά πιθανολογεί αυξημένες πληρότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X