ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Jumbo: Άνοιγμα νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό

Το μοντέλο ανάπτυξης του Jumbo στο εξωτερικό είναι μέσω του συστήματος δικαιόχρησης

Kathimerini.gr

Οι επενδυτικοί στόχοι του ομίλου Jumbo για το νέο οικονομικό έτος περιλαμβάνουν το άνοιγμα νέων καταστημάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι στην εγχώρια αγορά προετοιμάζεται το άνοιγμα ενός σημείου στη Βόρεια Ελλάδα έως το τέλος του 2017.

Παράλληλα η διοίκηση με επικεφαλής τον κ. Απόστολο Βακάκη επεξεργάζεται την επέκταση και σε νησιωτικές περιοχές, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται σε Μυτιλήνη και Αίγινα, χωρίς όμως να έχει ληφθεί απόφαση. Το επενδυτικό πρόγραμμα στο εξωτερικό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο η αλυσίδα λειτούργησε ένα νέο μισθωμένο κατάστημα στη Βουλγαρία, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 θα λειτουργήσει ακόμα δύο καταστήματα στη Ρουμανία.

Το μοντέλο ανάπτυξης στο εξωτερικό που έχει επιλέξει ο ελληνικός όμιλος είναι μέσω συνεργασιών με το σύστημα δικαιόχρησης (franchise) που αναπτύσσει με τοπικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος Jumbo συνεργάζεται με τον επιχειρηματία Νίκο Βερόπουλο για την ανάπτυξη καταστημάτων Jumbo στη Σερβία, ενώ διαθέτει αντίστοιχες συμφωνίες για τις αγορές της Αλβανίας και του Κοσόβου.

Μέσα στo 2017 αναφέρουν οι πληροφορίες, ετοιμάζεται η είσοδος του Jumbo και στη Βοσνία, σε συνεργασία πάντοτε με τοπικό συνεργάτη, καθώς ο όμιλος δεν θέλει να εμπλακεί σε νομισματικά ασταθείς αγορές με αυτόνομο τρόπο. Αντιθέτως, ο κ. Βακάκης δεν κρύβει το ενδιαφέρον του για μελλοντική επέκταση σε όμορες αλλά συνδεδεμένες με το ευρώ αγορές, όπως η Σλοβακία ή η Κροατία.

Στο Kόσοβο και στην Aλβανία διαθέτει σύμβαση συνεργασίας με τον όμιλο Balfin, του οποίου η θυγατρική Kidzone διαχειρίζεται τρία καταστήματα με το σήμα Jumbo (δύο στην Aλβανία εντός εμπορικών κέντρων και ένα στην Πρίστινα του Kοσόβου). H Balfin είναι ο μεγαλύτερος λιανεμπορικός όμιλος της περιοχής με δική του αλυσίδα ηλεκτρικών (Neptune) και συνεργασία με τη γαλλική Carrefour.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X