ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναμονή δικαστικής απόφασης για το ντιλ Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Οι εμπλεκόμενοι ελπίζουν στην μετάθεση ολοκλήρωσης της συμφωνίας στις 28 Φεβρουαρίου

Kathimerini.gr

Στη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ανάμεσα σε «Μαρινόπουλο» και «Σκλαβενίτη» στις 28 Φεβρουαρίου 2017 από τις 14 Φεβρουαρίου 2017 που προβλεπόταν αρχικά, ελπίζουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Αυτό επιδιώχθηκε χθες με την εκδίκαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης ερμηνείας της απόφασης με την οποία το δικαστήριο είχε επικυρώσει στις 16 Ιανουαρίου 2017 τη συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος».

Εάν το δικαστήριο αποδεχθεί τη σχετική αίτηση και μάλιστα η απόφασή του εκδοθεί σύντομα, τότε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα έχουν και ένα περιθώριο σχετικής ασφάλειας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Κι αυτό, διότι η καταληκτική προθεσμία για την άσκηση τριτανακοπών επί της απόφασης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης είναι πλέον η 20ή Φεβρουαρίου 2017 (τότε ολοκληρώνεται η περίοδος των 30 ημερών για την άσκηση τριτανακοπών επί της απόφασης επικύρωσης που ξεκίνησε από τις 20 Ιανουαρίου, όταν δηλαδή δημοσιεύθηκε η απόφαση στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων). Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν ασκηθεί τριτανακοπές.

Πάντως, οι δύο εταιρείες και οι πιστώτριες τράπεζες μελετούν τρεις ακόμη εναλλακτικές νομικές λύσεις, οι οποίες περνούν όλες από τη δικαστική οδό. Σε αυτές θα έχουν καταλήξει έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Κατά της αίτησης ερμηνείας της απόφασης τάχθηκαν οι εταιρείες «Καρυπίδης» και «Αρβανιτίδης» (άλλοτε συνεργάτες της «Μαρινόπουλος»), ασκώντας κύριες παρεμβάσεις, ενώ υπέρ περίπου 34 εταιρείες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση