ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:11
 

Αύξηση κερδοφορίας 41% παρουσίασε η Avis το 2016

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 19,4 εκατ. ευρώ

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Avis εντός του 2016 παρουσίασε αύξηση κερδών κατά 41%. Η εταιρεία, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 19,4 εκατ. ευρώ έναντι 13,5 εκατ. ευρώ το 2015. Παράλληλα, τα έσοδα ανήλθαν σε 152 εκατ. ευρώ, οριακά αυξημένα σε σχέση με το 2015. Οι ανακοινώσεις έγιναν με αφορμή την ετήσια εκδήλωση της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας.

Μιλώντας στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Ταμβακάκης εκθείασε την πορεία της επιχείρησης λέγοντας ότι σε μια δύσκολη χρονιά «η Avis ξεχώρισε με τις επιδόσεις της σημειώνοντας ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί», είπε ο κ. Ταμβακάκης, «πρότυπο για τον κλάδο της». Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Ταπραντζής χαρακτήρισε την περυσινή χρονιά έτος ιστορικών επιδόσεων της Avis. Η εταιρεία, είπε ο κ. Ταπραντζής, «συνέχισε και το 2016 να ανοίγει νέους δρόμους και να ενισχύει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην αγορά, σημειώνοντας για μία ακόμη χρονιά ιστορικά υψηλές επιδόσεις».

Ειδικότερα, η Avis το 2016 σημείωσε ρεκόρ αγοράς νέων αυτοκινήτων με 8.600 οχήματα, που αντιστοιχούν στο 11% των ταξινομήσεων αυτοκινήτων την περυσινή χρονιά, καθιστώντας τον στόλο της τον πιο σύγχρονο στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι παραγγελίες αυτοκινήτων για μακροχρόνια μίσθωση αυξήθηκαν κατά 29%, ενώ αυξημένες κατά 15% ήταν και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, με προσθήκη νέων σημείων εξυπηρέτησης και περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της Avis σε σημαντικές τουριστικές περιοχές, φθάνοντας συνολικά τους 80 σταθμούς εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

Το 2016, η Avis επένδυσε 7 εκατ. ευρώ σε υποδομές και τεχνολογίες για την αναδιάρθρωση του δικτύου της και τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, ενώ το συνολικό επενδυτικό της πλάνο και ο εκσυγχρονισμός του στόλου της ξεπέρασαν τα 160 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X