ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Apple επεκτείνεται στην παραγωγή περιεχομένου

Στοχεύει οι πωλήσεις της από ψηφιακές υπηρεσίες να αγγίξουν τα 50 δισ. δολ. έως το 2020

Kathimerini.gr

Η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον χώρο των μίντια. Στοχεύει, μάλιστα, οι πωλήσεις της από την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών να αγγίξουν τα 50 δισ. δολάρια έως το 2020. Οπως ανακοίνωσε ο Τιμ Κουκ, η Apple θέλει να δημιουργήσει ένα καινοτόμο προϊόν που θα φέρει επανάσταση στη βιομηχανία παραγωγής μιντιακών προγραμμάτων. Η πρώτη προσπάθεια της Apple να μπει στον χώρο της τηλεόρασης έγινε πέρυσι, με την εκπομπή «Carpool Karaoke», μέσω του Apple Music. Ωστόσο ο Τιμ Κουκ θα θέλει να συμμετάσχει ενεργά στις αλλαγές που θα επέλθουν στον χώρο των μίντια. Δήλωσε, μάλιστα, στη Wall Street, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας του, ότι «μαθαίνουμε πολλά για το πρωτότυπο πρόγραμμα και αναζητάμε τα μέσα για να το υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Σύμφωνα με τον πρώην αναλυτή της Apple και νυν υπεύθυνο της Loup Venures, Τζιν Μάνστερ, τα σχόλια του Τιμ Κουκ δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της Apple. Μάλιστα, ο Τζιν Μάνστερ επισημαίνει: «Ξέραμε ότι πειραματίζονται με διάφορα πράγματα, αλλά πλέον έχω την αίσθηση ότι τους ενδιαφέρει πάρα πολύ ο χώρος των μίντια».

Αντίστοιχο άνοιγμα στον χώρο της τηλεόρασης έγινε και από τη Νetflix, η οποία προχώρησε σε επιτυχημένες παραγωγές σειρών, όπως το «House of Cards» και το βραβευμένο «Stranger Things».

Αντιστοίχως, η Amazon είναι πρώτη φορά υποψήφια για τα φετινά Οσκαρ, με το «Manchester by the Sea», το οποίο προβάλλεται μέσω των υπηρεσιών video streaming. Η Apple, όμως, βάζει τον πήχυ ακόμη ψηλότερα, θεωρώντας ότι, μέσω των πολλαπλών υπηρεσιών της, συμπεριλαμβανομένων της Apple Music και του App Store, θα πετύχει τον στόχο της: τζίρο 55,62 δισ. δολάρια. Τα έσοδά της από τις εν λόγω ψηφιακές υπηρεσίες έως και τον Δεκέμβριο του 2016 αυξήθηκαν κατά 22%, στα 24,3 δισ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση