ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το LinkedΙn αποχωρεί από τη ρωσική αγορά

Η Roskomnadzor ξεκίνησε να μπλοκάρει τον ιστότοπο τον Νοέμβριο του 2016

Kathimerini.gr

Την απαίτηση της Ρωσικής Επιτροπής Εποπτείας Επικοινωνιών (Riskomnadzor) να διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας αρνήθηκε να εφαρμόσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn.

Με επιστολή του το LinkedIn ανακοίνωσε πως πλέον δεν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω στην ρωσική αγορά.

Η Roskomnadzor ανέφερε πως έλαβε εκ μέρους του αρμόδιου για θέματα δημόσιας πολιτικής αντιπροέδρου της εταιρείας LinkedIn Corporation κ . Πάμπλο Τσάβες, επιστολή μέσω της οποίας αναφέρεται πως «η εταιρεία δεν προτίθεται να παραβιάσει τη ρωσική νομοθεσία, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στη ρωσική αγορά».

Η Roskomnadzor, είχε καταχωρήσει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο στον κατάλογο των εταιρειών που παραβιάζουν τα δικαιώματα όσων δικαιούνται να έχουν προσωπικά δεδομένα και ξεκίνησε να μπλοκάρει τον ιστότοπο τον Νοέμβριο του 2016.

Ο νόμος «Περί προσωπικών δεδομένων», ο οποίος υποχρεώνει τόσο τις ρωσικές όσο και τις ξένες εταιρείες να διατηρούν τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας, έχει τεθεί σε ισχύ στην Ρωσία της 1η Σεπτεμβρίου του 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X