ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

ΒΒ-/Β με σταθερό ορίζοντα για την RCB από τον Standard and Poor`s

Με σταθερή προοπτική η αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας

Newsroom K

O Οίκος S&P Global Ratings αξιολόγησε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της RCB Bank Ltd σε «ΒΒ-/Β», ενώ προβλέπει σταθερή προοπτική.

Η S&P υπογραμμίζει ότι «η πιστοληπτική ικανότητα αντανακλά την θέση της Τράπεζας ως της τρίτης σε μέγεθος στην Κύπρο καθώς επίσης και την πολύ καλύτερη επίδοσή της σε ότι αφορά τις πιστώσεις και τα κέρδη της κατά τον τελευταίο πιστωτικό κύκλο σε σύγκριση με τις άλλες τράπεζες που λειτουργούν στην Κύπρο».

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι «η ικανότητα απορρόφησης ζημιών της Τράπεζας θα παραμείνει στα σημερινά υψηλά επίπεδα ενώ το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα παραμείνει σημαντικά χαμηλότερο από το αντίστοιχο των άλλων τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο».

Ο Δρ. Kirill Zimarin, Διευθύνων Σύμβουλος της RCB Bank Ltd χαιρέτησε την εξέλιξη σημειώνοντας ότι «η ψηλή βαθμολογία επιβεβαιώνει τη θέση της Τράπεζας ως μια από τις πιο σταθερές στην Κύπρο, η οικονομία της οποίας είναι από τις πιο δυναμικές στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η RCB Bank Ltd επέδειξε σταθερή κερδοφορία την τελευταία δεκαετία, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009 αλλά και της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο το 2013.

Ο οίκος αξιολόγησης προέβλεψε σταθερή προοπτική για την πιστοληπτική αξιολόγηση της RCB Bank Ltd βάσει της εκτίμησής του ότι το επιχειρηματικό και χρηματοπιστωτικό προφίλ της Τράπεζας θα παραμείνει σταθερό για τους επόμενους 12 μήνες λόγω και της θετικότερης οικονομικής προοπτικής τόσο της Κύπρου όσο και της Ρωσίας.

Τέλος, η S&P υπογραμμίζει την εμπειρία των στελεχών της Διοίκησης της Τράπεζας και θεωρεί πως «η Εταιρική Διακυβέρνηση της RCB Bank Ltd είναι επαρκής και το σύστημα εσωτερικού ελέγχου για θέματα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων είναι αξιόπιστο, με κάποια σημεία του μάλιστα να είναι πιο αυστηρά από το υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X