ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Χατζηγιάννης: Οι υπερχρεώσεις δεν θα επηρεάσουν τον ισολογισμό μας

Η απώλεια που προέκυψε σχετικά με παράτυπες υπερχρεώσεις σε συγκεκριμένο ΣΠΙ

ΚΥΠΕ

Η απώλεια που προέκυψε σχετικά με παράτυπες υπερχρεώσεις σε συγκεκριμένο συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα δεν θα κάνει διαφορά στον ενοποιημένο Συνεργατισμό, δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο παρουσίασης της Μονάδας Εισπράξεων και Πρώτων Καθυστερήσεων, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι το ποσό των €35 εκατομμυρίων που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν ευσταθεί, προσθέτοντας ότι ο Συνεργατισμός θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα για παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων για το 2016 μέχρι τις 30 Απριλίου.

Το όλο θέμα προέκυψε από διερεύνηση σχετικού παραπόνου από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο και αφορά υπερχρεώσεις συγκεκριμένων δανείων.

«Ένας Συνεργατισμός ο οποίος έχει €3,3 δισ προβλέψεις και €1,3 δισ κεφάλαια, δηλαδή €4,5 δισ για να διαχειριστεί, δεν κάνουν διαφορά για το Συνεργατισμό αυτά τα ποσά», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηγιάννης, διευκρινίζοντας ότι το θέμα αυτό προέκυψε «από το παρελθόν».

Είπε ότι ο Συνεργατισμός εξετάζει ένα φάσμα δανείων που αντιστοιχεί στο 5% των συνολικών δανείων, που αντιστοιχεί γύρω στα €500 εκ. με €600 εκατ.

«Από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει οποιοδήποτε θέμα για να κοιτάξουμε. Γι` αυτό το περιορίζω πολύ σημαντικά και λέω πιθανότατα αφορά μόνο ένα συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα», είπε.

`Οπως είπε, η υπόθεση αυτή αφορά χορηγήσεις με επιτόκια της ΕΚΤ που έχουν προκύψει μετά από την είσοδο μας στην Ευρωζώνη το 2008 και δανεισμούς με επιτόκιο euribor, αυτά υπήρχαν στον Συνεργατισμό.

«Είναι καθαρά θέμα για μας ότι αντιμετωπίζουμε και πάλι ένα θέμα από το παρελθόν το οποίο για ακόμη μια αφορά θα το αντιμετωπίσουμε με τον ορθό τρόπο που επιβάλλει η νοοτροπία και η φιλοσοφία του Συνεργατισμού όπως έχουμε δείξει από το 2014 και μετά», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι το ποσό των €35 εκατ. δεν ευσταθεί. «Η όλη αξιολόγηση του ζητήματος είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν ευσταθεί αυτό το ποσό ουδόλως», είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X