ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεργατισμός: Δεν θα προχωρήσουμε σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων

Εντούτοις θέλει να προσφέρει τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του με σωστή οργάνωση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Συνεργατισμός ξεκαθάρισε μέσω του Ανώτερου Διευθυντή Τραπεζικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Μάριου Παπαδόπουλου, ότι δεν θα προχωρήσει σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων, μιλώντας κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε σήμερα στο πλαίσιο του συνεδρίου Cyprus Business Hub.

O κ. Παπαδόπουλος επεξήγησε το πλαίσιο κινήσεων της Τράπεζας, ώστε αφενός να αποφύγει τις μαζικές πωλήσεις και αφετέρου να εισπράξει το λαβείν της από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σημείωσε ότι η ακίνητη περιουσία που περιήλθε στην κυριότητα των τραπεζών, έχει τη δυνατότητα να διατεθεί στην αγοραστική της αξία ή και σε ψηλότερη τιμή λόγω βελτίωσης των δεικτών της οικονομίας.
Υπογράμμισε παράλληλα ότι τον τελευταίο καιρό έχουν παρατηρηθεί θετικές ενδείξεις που ενισχύουν την εγχώρια και διεθνή ζήτηση ακινήτων, συμβάλλοντας υποστηρικτικά στις προσπάθειές των τραπεζών να διαχειριστούν το μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων και να διαθέσουν με επιτυχία την ακίνητη περιουσία τους.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα εν ολίγοις έθεσε σε οργανωμένη βάση και με συγκεκριμένες στοχεύσεις, το μείζον θέμα της διάθεσης ακινήτων που περιήλθαν στην κατοχή του έναντι χρεών.

Εκανε κατανοητό ότι ο Συνεργατισμός δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε μαζικές πωλήσεις ακινήτων, αλλά να προσφέρει τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του με σωστή οργάνωση.

Το συνέδριο σημειώνεται ότι διοργανώθηκε στη Λεμεσό από τις εταιρείες World Trade Center Cyprus (WTCCy) και Delfi Partners & Co (DP).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση