ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ξοδεύοντας έξυπνα» σε μαθητές Δημοτικών

Μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» που εφαρμόζεται από τον οργανισμό Junior Achievement Κύπρου, έπειτα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Φέτος, το πρόγραμμα παρακολούθησαν πέραν των 400 μαθητών από 20 τμήματα 6ης Δημοτικού από 8 σχολεία της Κύπρου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με οικονομικούς όρους, έχοντας ως εκπαιδευτές επαγγελματίες από τον τραπεζικό κλάδο.

Οι εκπαιδευτές που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα μοιράστηκαν πέρα από τις πολύτιμες γνώσεις τους και πολλές εμπειρίες μαζί με τους μαθητές. Αυτό, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών δίνει το έναυσμα για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος «Ξοδεύοντας έξυπνα» και τα επόμενα χρόνια.

Στόχος του Προγράμματος

Το Πρόγραμμα «Ξοδεύοντας Έξυπνα» έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές της 6ης τάξης του Δημοτικού με έννοιες που σχετίζονται με τη διαχείριση χρημάτων, όπως έσοδα, έξοδα και αποταμίευση. Με τον τρόπο αυτό κατανοούν καλύτερα τον ρόλο του χρήματος στην καθημερινή ζωή και εξασκούν κριτική σκέψη στην διαχείριση των επιλογών τους και την λήψη αποφάσεων. Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά συνδέουν τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους με πιθανά μελλοντικά επαγγέλματα και μαθαίνουν για τους κανόνες εργασιακής ηθικής και δεοντολογίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική στήριξη των τραπεζών-μελών του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, στελέχη των οποίων συνδράμουν εθελοντικά. Το εκπαιδευτικό υλικό και την καθοδήγηση του έργου έχει ο οργανισμός Junior Achievement Κύπρου.

Τα σχολεία που συμμετείχαν φέτος είναι:

Λευκωσία Στ Δημοτικό Σχολείο Αγλατζιάς
Α Δημοτικό Σχολείο Λακαταμειας
Γ Δημοτικό Σχολείο Δαλίου
Λεμεσός Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΚΑ (Κοντοβαθεια)
Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών ΚΗ Αρχαγγέλου
Λάρνακα Γ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου
Πάφος Θ Δημοτικό Σχολείο Πάφου
Αμμόχωστος Α Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X