ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Mείωση προσωπικού και δραστηριοτήτων για την Ericsson

Η εταιρεία προετοιμάζει σχέδιο αναδιοργάνωσης, με στόχο την εξυγίανσή της

Kathimerini.gr

Σε δραστικές μειώσεις προχωρεί η σουηδική εταιρεία Ericsson σε στελεχιακό δυναμικό και στον τηλεπικοινωνιακό της εξοπλισμό, έπειτα από τέσσερα συνεχή τρίμηνα ζημιών. Η εταιρεία προετοιμάζει, μάλιστα, σχέδιο αναδιοργάνωσης, με στόχο την εξυγίανσή της, που θα την επιβαρύνει με 1,7 δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπόργιε Εκχολμ, που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο, θα προβεί σε περικοπές με στόχο την ανάκαμψή της. Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητες της Ericsson στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και τη μονάδα που ασχολείται με την πώληση λογισμικού cloud, δηλαδή λογισμικού για την αποθήκευση δεδομένων διαδικτυακά.

Επίσης, θα βελτιώσει τη διοικητική ομάδα της εταιρείας, ενώ θα μειώσει σε πέντε τα περιφερειακά της τμήματα. Σε δηλώσεις του ο κ. Εκχολμ επεσήμανε ότι «έχουμε προχωρήσει σε επέκταση των δραστηριοτήτων μας με αργούς ρυθμούς, γεγονός που δημιούργησε προκλήσεις στον χώρο της τεχνολογίας. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα για τη στρατηγική αναδιάρθρωση της εταιρείας μας». Ο κ. Εκχολμ ανέλαβε τα καθήκοντά του πριν από δέκα εβδομάδες, μετά την παρέμβαση της οικογένειας Γουάλενμπεργκ, στην οποία ανήκει η σουηδική επενδυτική εταιρεία Investor AB, ένας από τους βασικούς μετόχους της Ericsson.

Ο κ. Εκχολμ σχεδιάζει να ανανεώσει τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό της εταιρείας, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού και της μείωσης των πωλήσεων σε ασύρματα δίκτυα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Ericsson έχει μειώσει τα μερίσματα της εταιρείας στους μετόχους πρώτη φορά σε διάστημα οκτώ ετών. Ο ίδιος δεν έχει σχεδιάσει μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά διατήρησε κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το συνολικό κόστος που θα επιβαρύνει την εταιρεία λόγω της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων της.

Ενδεικτικά, η απομείωση των περιουσιακών της στοιχείων στον χώρο των μίντια, της πληροφορικής αλλά και των δραστηριοτήτων της στις υπηρεσίες cloud θα επιβαρύνουν τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας κατά 3 με 4 δισ. σουηδικές κορώνες. H Ericsson είχε προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων αναδιάρθρωσης την τελευταία δεκαετία, το κόστος των οποίων την επιβάρυνε τουλάχιστον με 56 δισ. σουηδικές κορώνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση