ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

7,4 εκατ. οι συνδρομητές της Netflix από τις αρχές του 2018

Ο τζίρος για το β΄ τρίμηνο προβλέπεται ότι θα είναι 43% μεγαλύτερος από αυτόν του 2017.

Kathimerini.gr

Το δεύτερο τρίμηνο του 2018 εκτιμάται ότι θα είναι σημαδιακό για τη Netflix, καθώς αναμένεται ότι για πρώτη φορά ο τζίρος της εκτός ΗΠΑ θα ξεπεράσει τον τζίρο της εντός ΗΠΑ. Τα έσοδα από τους διεθνείς συνδρομητές της υπηρεσίας τηλεθέασης ταινιών και σειρών θα είναι 1,94 δισ. ευρώ έναντι 1,9 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ. Οι συγκεκριμένες προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο προκύπτουν έπειτα από αύξηση-ρεκόρ των συνδρομητών και του τζίρου από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο. Σε αυτό το διάστημα, η Netflix προσέθεσε 7,4 εκατ. συνδρομητές, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα ήταν εκτός ΗΠΑ, φτάνοντας τα 125 εκατ. συνολικά. Ταυτόχρονα, το μέσο κόστος συνδρομής στη Netflix αυξήθηκε κατά 14%. Αναλυτές επισημαίνουν ότι η στρατηγική διεθνούς επέκτασης της εταιρείας έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2016 η Netflix επέκτεινε μέσα σε μία νύχτα την παρουσία της σε 130 ακόμη χώρες.

Τζίρος

Ο τζίρος για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 προβλέπεται ότι θα είναι 43% μεγαλύτερος από τον τζίρο του 2017. Οι προοπτικές της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια είναι πολύ θετικές, παρότι τα έξοδά της είναι περισσότερα από τα έσοδα. Πέρυσι ξόδεψε περίπου 2 δισ. σε ρευστό, ενώ φέτος σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και για το μάρκετινγκ. Μόνο 1,3 δισ. ευρώ θα επενδυθεί σε τεχνολογία. Το 2018 αναμένεται τα έξοδά της να είναι κατά 3 ή 4 δισ. περισσότερα από τα έσοδα. Η χρηματοδότηση αυτού του ελλείμματος θα καλυφθεί μέσω δανεισμού.

Ο οίκος Moody’s, πάντως, αναβάθμισε τη πιστοληπτική ικανότητα της Netflix, λόγω των εκτιμήσεων ότι το 2022 θα έχει σημαντικά έσοδα. Αναλυτής της Moody’s αναμένει ότι στα τέλη του 2021 η Netflix θα έχει 200 εκατ. συνδρομητές. Οι επικεφαλής της Netflix διακρίνονται για την ευελιξία και τη διορατικότητά τους. Η επιτυχία της εταιρείας έχει βασιστεί σε αυτά τα στοιχεία.

Διορατικότητα

Αρχικά, η Netflix ήταν εταιρεία ενοικίασης DVD που αποστέλλονταν κατ’ οίκον και είχε καταφέρει να πάρει την πελατεία των μεγάλων αλυσίδων βιντεοκλάμπ της Αμερικής με τα χιλιάδες υποκαταστήματα. Το 2005 διέκρινε ότι το YouTube θα άλλαζε για τα καλά τα δεδομένα και τις συνήθειες των καταναλωτών. Η Netflix δεν δίστασε να αλλάξει το νέο επιχειρηματικό μοντέλο, που είχε αρχίσει να εφαρμόζει εκείνη την εποχή, και να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της στα δεδομένα του streaming και του YouTube. Το 2011 άρχισαν να καταλαβαίνουν στη Netflix ότι μακροπρόθεσμα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν χωρίς την παραγωγή του δικού της οπτικοακουστικού υλικού.

Η τεχνολογία streaming, στην οποία ήταν βασισμένο το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, ήταν κάτι που σύντομα θα μπορούσε να αναπαραχθεί από τα ίδια τα στούντιο, και η αξία της Netflix ως μεσάζοντα μεταξύ στούντιο και καταναλωτών θα χανόταν. Ετσι, προχώρησε στην παραγωγή ταινιών και σειρών. Το 2018 κατάφερε να σπάσει και το τελευταίο ταμπού ότι δεν ήταν μια εταιρεία με ποιοτικές παραγωγές: 8 υποψηφιότητες για Οσκαρ ανήκαν σε παραγωγές της Netflix.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση