ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Αποζημίωση 66 εκατ. θα λάβει η Sunlight

Είναι το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που έχει καταβληθεί έως σήμερα στην Ελλάδα

Newsroom Κ, Αθήνα

Mε το ποσό των 66 εκατ. ευρώ θα αποζημιωθεί η εταιρεία Sunlight για την πυρκαγιά που ξέσπασε την 1η Μαΐου 2018 στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Ολβιο Ξάνθης. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης που έχει καταβληθεί έως σήμερα στην Ελλάδα, και για τον λόγο αυτό η διοίκησή της εξέφρασε δημοσίως τις ευχαριστίες της προς τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος που κάλυψε τη ζημία.

«Το ποσό της αποζημίωσης ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ζημίας, ενώ παράλληλα επιτρέπει να συνεχίσουμε την τάχιστη ανακατασκευή του εργοστασίου μας ώστε να γίνει ακόμη πιο σύγχρονο και ανταγωνιστικό, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Sunlight στην παγκόσμια αγορά», σχολίασε χθες ο επικεφαλής της επιχείρησης Βασίλης Μπίλλης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Sunlight, εκτός των μελών του συνασφαλιστικού σχήματος, ευχαρίστησε επίσης τον μεσίτη ασφαλίσεων Aon, που συνετέλεσε στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος. «Οι γνώσεις, η εμπειρία και κυρίως η σε βάθος κατανόηση των αναγκών μας επιβεβαίωσαν στο ακέραιο τη φήμη και τη φερεγγυότητα όλων των εμπλεκόμενων εταιρειών», είπε ο κ. Μπίλλης.

Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος της Αon Γιώργος Δαλιάνης ανέφερε ότι η εταιρεία του από την πρώτη στιγμή στήριξε με όλες τις δυνάμεις της την προσπάθεια της Sunlight να επαναλειτουργήσει σε ελάχιστο χρόνο. Υπογράμμισε την ικανοποίησή του που το ποσό της αποζημίωσης και η άμεση καταβολή της «ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προσδοκίες της Sunlight», εμπεδώνοντας αίσθημα επιχειρησιακής ασφάλειας και συνέχειας στον πελάτη μας.

Επικεφαλής του συνασφαλιστικού σχήματος είναι η εταιρεία Ergo Ασφαλιστική με ποσοστό συμμετοχής 25%. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Ευρώπη Ασφαλιστική (20%), Interamerican (19%), Generali (15%), Eurolife ERB (9%), Ιnterasco (4%), Oρίζων Ασφαλιστική (4%) και Ευρωπαϊκή Πίστη (4%). «Η πυρκαγιά στη Sunlight υπήρξε ένα θλιβερό συμβάν σε μία υποδειγματική επιχείρηση, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ζημία μέχρι σήμερα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σχολίασε ο επικεφαλής της ERGO Θεόδωρος Κοκκάλας. Πρόσθεσε ακόμη ότι «το συμβάν αυτό έδωσε την ευκαιρία στις εταιρείες που κάλυψαν ασφαλιστικά τη Sunlight να πιστοποιήσουν τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X