ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:29
 

Βασικός πυλώνας για την οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη ο χρηματοοικονομικός τομέας

Συγκρατημένες οι προσδοκίες για τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης από τους ομιλητές του CFA Institute, της Pimco και της Schroders

Δελτίο Τύπου

Τη στήριξη της κυβέρνησής του σε έναν ισχυρό τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ως έναν από τους πιο σημαντικούς και παραγωγικούς πυλώνες της οικονομίας, που αποδείχθηκε πραγματικά ανθεκτικός σε δύσκολες εποχές, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας από το βήμα του 15ου CFA Forecasting Event, που διοργάνωσε στις 11 Απριλίου ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus), στην παρουσία 250 καλεσμένων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του στην ηγεσία και τα μέλη του CFA Society Cyprus για την εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και την σημαντική συνεισφορά τους στο εθνικό ΑΕΠ τα τελευταία 20 χρόνια, χαρακτήρισε τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες «βασικό πυλώνα για την οικονομική ανάκαμψη, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Επανέλαβε δε περαιτέρω τη δέσμευσή του στη διατήρηση και διεύρυνση των συνθηκών δημιουργίας ανάπτυξης και πλεονασμάτων, την συνέχιση της βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος της χώρας και την εφαρμογή περαιτέρω σημαντικών μεταρρυθμίσεων, περιλαμβανομένων στο συνταξιοδοτικό, στο σύστημα πρόνοιας και εργασίας, στο σύστημα υγείας, στον τουρισμό και την έρευνα και την καινοτομία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Μάριος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στις δράσεις και τους στόχους του Συνδέσμου, τονίζοντας ιδιαίτερα το πρόγραμμα καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού που έχει ξεκινήσει φέτος ο Σύνδεσμος με διαλέξεις σε σχολεία μέσης εκπαίδευσης, το οποίο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία, δεδομένου ότι η Κύπρος βρίσκεται στην 75η θέση του Παγκόσμιας Κατάταξης Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

O Dr. Rainer Pratl, Διευθυντής του τμήματος Κοινωνικών Σχέσεων EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) του CFA Institute, αφού συνεχάρη τον τοπικό CFA Society Cyprus για τη δράση που αναλαμβάνει στην τοπική οικονομία, αναφέρθηκε στο έργο του Ινστιτούτου, το οποίο απαριθμώντας σήμερα περισσότερα από 169.000 μέλη και 319.000 υποψήφια μέλη σε πλέον των 150 χωρών, έχει ως στόχο να ηγείται του επενδυτικού επαγγέλματος διεθνώς προωθώντας τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής, εκπαίδευσης και επαγγελματικής αριστείας προς όφελος της κοινωνίας.

Στην ομιλία της, με θέμα «Flatlining at The New Neutral», η Tina Adatia, CFA, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος και Σύμβουλος Στρατηγικής Προϊόντων της PIMCO ανέφερε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμια οικονομίας θα είναι περιορισμένος και δεν αναμένουν διαφοροποίηση επιτοκίων για την υπόλοιπη χρονιά στην αμερικανική οικονομία. Επίσης μια νέα ύφεση στην Αμερική δεν φαίνεται προσεχώς στον ορίζοντα, ενώ η κινεζική οικονομία παρουσιάζει σημάδια σταθερότητας, παρά την συρρίκνωση της ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, ο Daniel Loesche, CFA και Σύμβουλος Στρατηγικής Επενδύσεων της Schroders, στην ομιλία του με θέμα “Global outlook: After a year to forget, will we see one to remember?”, σημείωσε ότι για το 2020 είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και συστήνουν διασπορά στις επενδύσεις στις αγορές με έμφαση στην προστασία έναντι καθοδικών κινήσεων των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X