ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:00
 

ΕΒΕ Πάφου: Εκπόνηση τεχνοοικονομικής μελέτης για την προβλήτα

Στόχος είναι να καταστεί βιώσιμη και να αναδειχθεί από τον ιδιωτικό τομέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου προχωρεί με την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής μελέτης για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας της προβλήτας καθώς και του προσδιορισμού των αναγκαίων κινήτρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

Στόχος του ΕΒΕ ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης είναι όπως καταστεί οικονομικά βιώσιμη η προβλήτα και να αναδειχθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Επεσήμανε μάλιστα πως προς αυτή την κατεύθυνση ήδη το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων συμμετέχει με εκπρόσωπο του στην ομάδα του έργου .

Είπε ακόμη πως κατόπιν της συζήτησης που διεξήχθη αναφορικά με θέματα αρχαιοτήτων θεωρήθηκε ότι είναι επίσης αναγκαίο όπως συμμετέχει και εκπρόσωπος του τμήματος Αρχαιοτήτων στην ομάδα του έργου. Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως λήφθηκαν διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο ότι θα οριστεί και εκπρόσωπος του τμήματος Αρχαιοτήτων στην ομάδα του έργου και ευχαρίστησε την Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη που έχει αποδεχτεί εισήγηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Πάφου επεξηγώντας ότι η συμμετοχή εκπροσώπων του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι σημαντική.

Σκοπός μας συνέχισε, είναι όταν επιλεχθεί ο χώρος που θα γίνει η προβλήτα ο συγκεκριμένος χώρος να τυγχάνει της έγκρισης και της συγκατάθεσης του τμήματος Αρχαιοτήτων ώστε να μην προχωρήσει η μελέτη για συγκεκριμένο χώρο και εκ των υστέρων ο χώρος αυτός να βρεθεί ότι δεν γίνεται αποδεκτός από το τμήμα Αρχαιοτήτων .

Αναφερόμενος στην σημαντικότητα του έργου ο κ. Δημητριάδης είπε πως η δημιουργία της προβλήτας θα εντάξει την Πάφο και στον ναυτικό τουρισμό προσθέτοντας πως κατά τις χρονικές περιόδους που δεν παρατηρήθηκαν τα προβλήματα με την τρομοκρατία, υπήρχε μεγάλη ζήτηση για Τελ Αβίβ - Πάφος - ελληνικά νησιά - τουρκικές ακτές.

Επεσήμανε μάλιστα πως το πρόβλημα της τρομοκρατίας στις μέρες μας έχει μειώσει την ζήτηση για ταξίδια με κρουαζιερόπλοια εκτιμώντας ωστόσο πως με την πάροδο του χρόνου η διακίνηση κρουαζιερόπλοιων θα επανέλθει.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως η προβλήτα της Πάφου θα είναι η πρώτη προβλήτα που θα συναντούν τα κρουαζιερόπλοια και κατά συνέπεια θα σημειωθεί αυξημένη ζήτηση.

Είπε ακόμη πως το γεγονός ότι θα υπάρχει η δυνατότητα για ένα κρουαζιερόπλοιο να προσεγγίζει την Πάφο και να αποβιβάζει τους ταξιδιώτες και επιβάτες που βρίσκονται επ` αυτού, θα δημιουργήσει την ζήτηση για τις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και θα προβάλει την Πάφο μαζικά στους ταξιδιώτες που βρίσκονται στα κρουαζιερόπλοια.

Καταλήγοντας ο κ. Δημητριάδης είπε πως με την κατασκευή της προβλήτας η Πάφος θα διαθέτει μια ποικιλία προϊόντων με αποτέλεσμα να προσελκύει ακόμη περισσότερο τουρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X