ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:59
 

Εκδήλωση για τα δίκτυα νέας γενιάς της Cyta

Τα δίκτυα νέας γενιάς της Cyta οδηγούν την Κύπρο στην εποχή του Gigabit και στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Δελτίο Τύπου

H Cyta, με αφορμή την εμπορική εισαγωγή του δικτύου οπτικών ινών, καθώς και την περαιτέρω αναβάθμιση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας για ταχύτητες μέχρι και 1 Gigabit, πραγματοποίησε επίσημη εκδήλωση την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018, στα Κεντρικά Γραφεία της στη Λευκωσία.

Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ Νίκου Αναστασιάδη, παρευρέθηκαν κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι κομμάτων, επιχειρηματικοί πελάτες και συνεργάτες του Οργανισμού, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κα Βασιλική Αναστασιάδου, σε χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, επικρότησε το ρόλο της Cyta στη νέα εποχή που ωθεί την Κύπρο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της και τόνισε «Η χρήση των Τεχνολογιών των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών, σε όλους τους ζωτικούς τομείς της οικονομίας της Κύπρου, είναι υψίστης σημασίας. Θεωρούμε ότι μια πιο αποτελεσματική υλοποίηση της στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους ενεργούς χρήστες και να αυξήσει με αυτόν τον τρόπο το ποσοστό των νοικοκυριών που έχουν συνδρομή σε ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής και υπερυψηλής ταχύτητας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνεχώς νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και βελτιώνει υφιστάμενες. Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει εγκρίνει και προωθεί την υλοποίηση έργων ύψους πέραν των 200 εκ. ευρώ για την επόμενη τριετία.»

Στην ομιλία της η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου ανέφερε «Για να μπορέσει ο τόπος μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη θεμελιωδών τεχνολογικών υποδομών σε Ευρυζωνικά δίκτυα Νέας Γενιάς, τόσο για σταθερές, όσο και για κινητές επικοινωνίες. Στο πλαίσιο της ταχύτερης μετάβασης της Κύπρου στη νέα ψηφιακή εποχή, καθοριστικής σημασίας είναι η ανάπτυξη από τη Cyta του δικτύου οπτικών ινών στο υποστατικό (Fiber-To-The-Home). Με το σημαντικό αυτό έργο και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπερυψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit προσφέροντας νέα, πρωτοποριακά προϊόντα. Με τα νέα ευρυζωνικά δίκτυα της Cyta, η χώρα μας καθιερώνεται πλέον ως ένας από τους πιο σύγχρονους τηλεπικοινωνιακούς προορισμούς διεθνώς, με δυνατότητες υπηρεσιών που εκτοξεύουν την παραγωγική της δυναμική και αλλάζουν την καθημερινότητα της κοινωνίας.»

Καταλήγοντας η κα Ρουβιθά τόνισε πως “η Cyta χαράσσει το δρόμο στην εποχή των εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων και οδηγεί δυναμικά την Κύπρο για να κατακτήσει το ψηφιακό της μέλλον.»
Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, κ Μιχάλης Ε. Αχιλλέως, σημείωσε ότι «οι σημαντικές αυτές επενδύσεις ισχυροποιούν τη θέση της Cyta ως τον κατεξοχήν παροχέα πρωτοποριακών και ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων, που στηρίζεται στην εξέλιξη των αξιόπιστων τεχνολογικών υποδομών. Παράλληλα, επιβεβαιώνουν ότι η τεχνολογική υπεροχή των δικτυακών υποδομών της Cyta διαφοροποιεί και κατατάσσει την Κύπρο στην ομάδα των λίγων, ξεχωριστών κρατών, που διαθέτουν την απαραίτητη ψηφιακή συνδεσιμότητα για μετάβαση στην κοινωνία του Gigabit».

Η εμπορική λειτουργία του δικτύου οπτικών ινών για το σπίτι και την επιχείρηση (FTTH), αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Ιουλίου 2018, με προϊόντα Internet Home (μέχρι 160Mbps) και Internet Business (μέχρι 1Gbps) και θα επεκτείνεται σταδιακά, με στόχο την κάλυψη 200.000 υποστατικών κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, με το 60% του έργου να ολοκληρώνεται στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X