ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

EKT: Ενέκρινε το Helix της Τρ. Κύπρου

Η πώληση δανείων αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του β’ τριμήνου 2019

Newsroom K

Η Τράπεζα Κύπρου έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, γνωστό ως Helix.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η έγκριση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η Συναλλαγή πώλησης των δανείων στην Apollo Asset Management αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του β’ τριμήνου του 2019. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η Συναλλαγή μειώνει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) του Συγκροτήματος κατά €2.7 δις και βελτιώνει το ποσοστό ΜΕΔ επί του συνόλου των δανείων από 47% σε 36%. Το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΔ με προβλέψεις,αναπροσαρμοσμένο για τη Συναλλαγή, ανέρχεται σε 47%.

Η Τράπεζα σημειώνει ότι με την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η αποαναγνώριση του χαρτοφυλακίου του Project Helix αναμένεται να έχει θετική επίδραση στους κεφαλαιακούς δείκτες κατά περίπου 160 μονάδες βάσης, λόγω της μείωσης των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2018, ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) (με μεταβατικές διατάξεις) και ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας, αναπροσαρμοσμένοι για τις ΑΦΠ και το Helix, ανέρχονται σε 15.4% και 18.3% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X