ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:36
 

Εν αναμονή της Πολεοδομίας ο Παπαντωνίου στη Λευκωσία

Από την στιγμή της τελικής έγκρισης η νέα υπεραγορά υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα οκτώ μηνών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το πράσινο φως που έλαβε η  αίτηση της Υπεραγοράς Παπαντωνίου στην Έγκωμη από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος ήταν μόνο ένα από τα στάδια της διαδικασίας έγκρισης της ανάπτυξης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση πολεοδομικής άδειας. Έτσι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση των επιχειρηματικών πλάνων του Πράσινο φως από την Περιβαλλοντική αρχή για την Υπεραγορά Παπαντωνίου, εντούτοις δεν πρόκειται για το τέλος του δρόμου καθώς εκκρεμεί ακόμη η έγκριση της Πολεοδομίας. Πηγές αναφέρουν στην «Κ» ότι από την στιγμή της έγκρισης, και ακολούθως της έναξρης των εργασιών αναμένεται ότι θα χρειαστούν οκτώ μήνες για την ολοκλήρωση του έργου. Με αυτά τα δεδομένα η λειτουργία της νέας υπεραγοράς θα πρέπει να αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2019.

Ικανοποιημένος παρουσίαζεται μέχρι στιγμής ο διευθύνων σύμβουλος της C.A.C Papantoniou, Χαράλαμπος Παπαντωνίου, ο οποίος αναμένει πλέον την τελική έγκριση του έργου από το τμήμα Πολεοδομίας.  Με την ολοκλήρωση του έργου η εταιρία θα αυξήσει τον αριθμό των υπεραγορών σε εννιά, καθώς λειτουργούν ήδη οκτώ υπεραγορές Παπαντωνίου σε Πάφο και Λεμεσό.  Πέραν του συγκεκριμένου καταστήματος, η εταιρία δεν αποκλείει το σενάριο επέκτασης της δραστηριοποίησης της με άνοιγμα μικρότερων καταστημάτων και πάλι στη Λευκωσία.

Οι λεπτομέρειες του έργου

Η νέα υπεραγορά χωροθετείται σε τεμάχιο συνολικής έκτασης 12300 τετραγωνικών μέτρων το οποίο εφάπτεται της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην οδό Οδυσσέα Ελύτη βόρεια στην οδό Βασιλέως Παύλου στα ανατολικά ενώ το νότιο τμήμα εφάπτεται στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. Το ισόγειο αποτελείται από χώρους στάθμευσης χωρητικότητας 224 αυτοκινήτων και το χώρο πωλήσεων εμβαδού 2800 τετραγωνικά μέτρα. Σε ό, τι αφορά το εσωτερικό της υπεραγοράς, αυτό θα περιλαμβάνει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, αρτοπωλείο, delicatessen και ψησταριά. Επιπλέον εντός της υπεραγοράς θα λειτουργεί εστιατόριο και κουζίνα.

Η πρόσβαση των πελατών στην υπεραγορά επιτυγχάνεται από δύο σημεία πρόσβασης, ένα επί της οδού Οδυσσέα Ελύτη η πρόσβαση της οποίας θα γίνεται μέσω της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ένα επί της οδού Νίκου Κρανιδιώτη (είτε μέσω του κυκλικού κόμβου του συγκροτήματος Δία είτε μέσω του κυκλικού κόμβου Mc Donalds).

Στην περιβάλλουσα περιοχή της υπεραγοράς υπάρχουν οικιστικές ζώνες Κα6 και Κα8 των Δήμων Έγκωμης και Στροβόλου, Ζώνες Εμπορικών και άλλων Κεντρικών Δραστηριοτήτων. Επίσης υπάρχουν και Ζώνες Δημόσιων Χρήσεων. Έτσι λοιπόν η υπεραγορά Παπαντωνίου θα γειτνιάζει με εμπορικά καταστήματα, σχολές καράτε και μουσικής οι οποίες λειτουργούν στην περιοχή, το Β δημοτικό σχολείο Έγκωμης και χημείο. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τεμάχιο βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα εμπορικά αναπτυγμένη περιοχή ήταν κάτι που προσμέτρησε υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής της εταιρίας, καθώς πρόκειται για δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας ο οποίος ενώνει κάποιες κοινότητες, από τις οποίες η υπεραγορά μπορεί εύκολα να αντλήσει πελάτες.

Σημειώνεται ωστόσο το οικόπεδο είναι ουσιαστικά στη μέση δύο άλλων μεγάλων υπεραγορών, της Άλφα Μέγα και του Lidl. Ως εκ τούτου η λειτουργία και τρίτης μεγάλης υπεραγοράς στην περιοχή είναι πιθανό να δημιουργήσει ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X