ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:48
 

Επαφές του ΧΑΚ για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της Κύπρου το Χρηματιστήριο και το Συμβούλιο Οικονομίας συντονίζουν τη δράση τους

Newsroom K

Νέους δίαυλους επικοινωνίας φορείς της οικονομίας και παράγοντες της αγοράς, διανοίγει το ΧΑΚ. Στα πλαίσια αυτά, ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ, Μαρίνος Χριστοδουλίδης, Φωτεινή Τσιρίδου και Νίκος Τρυπάτσας, αντίστοιχα, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο και Μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

Κατά τη συνάντηση αυτή, δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους των δύο Συμβουλίων, για ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τη δράση και το στρατηγικό σχεδιασμό τους, που ως κοινό στόχο έχουν τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, την οικονομική ανάπτυξη και την περαιτέρω ανάπτυξη των Κυπριακών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της Κυπριακής οικονομίας.

Εκ μέρους του ΧΑΚ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Μαρίνος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Οργανισμού και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, ώστε το Χρηματιστήριο να μπορέσει να αναβαθμίσει περαιτέρω τον πρωταρχικό ρόλο του, ως βασικός μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων και της Κυπριακής οικονομίας. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στην πρόταση του ΧΑΚ για ανάληψη του ρόλου του Λειτουργού Αγοράς Ενέργειας, σε εισηγήσεις του ΧΑΚ για την παραχώρηση φορολογικών κινήτρων ώστε να υπάρξει ώθηση εισαγωγής νέων εταιρειών στο ΧΑΚ, αύξηση της ρευστότητας και των επενδύσεων, σε πρωτοβουλίες σε θέματα Συλλογικών Επενδυτικών Σχεδίων, καθώς και σε μελέτες για ενδεχόμενη επικέντρωση μελλοντικών πρωτοβουλιών σε αναπτυξιακούς τομείς, όπως για τη Ναυτιλία, για την Αγορά Εμπορευμάτων και μεταποίησης, κ.α.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, ο Πρόεδρος του κ. Τάκης Κληρίδης παρέθεσε τη μέχρι σήμερα δράση του Συμβουλίου, εστιάζοντας στην εκ μέρους του υποβολή της πρώτης επίσημης Σύστασης Πολιτικής του Συμβουλίου με επικέντρωση στο υφιστάμενο επενδυτικό πρόγραμμα, ως επίσης και σε εισηγήσεις του Συμβουλίου για προώθηση παραγωγικών επενδύσεων, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των Κυπριακών επιχειρήσεων και της οικονομίας. Σημειώνεται ότι αναφορικά με την πρόταση του ΧΑΚ για την Ενέργεια, το Συμβούλιο κρίνει ότι αυτή είναι προς την ορθή κατεύθυνση και ενισχύει την όλη προσπάθεια, εφόσον συνιστά εξ’ ορισμού μία πρόταση που συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Γενικά, ως αναφέρθηκε, το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κρίνει ότι ο θεσμός του Χρηματιστηρίου είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας και το Συμβούλιο στοχεύει στη στήριξή του.

Συμφωνήθηκε όπως τα δύο Συμβούλια εδραιώσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους για επίτευξη κοινών στόχων, προς αμοιβαίο όφελος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X